Cat consuma un BMW Alpina B7 xDrive

2017 BMW Alpina B7 xDrive Java Green

Atunci cand am facut cunostinta cu noile modele ale Seriei 7 ne-am declarat cu totii destul de impresionati de ceea ce au reusit cei de la BMW. Insa, mai mult ca sigur, ne-a trecut macar o secunda prin minte cum ar arata un bolid si mai puternic al Seriei 7. Desi majoritatea fanilor producatorului german se gandeau la varianta de performanta M7, cei de la Alpina au intervenit si ne-au prezentat noul BMW Alpina B7 xDrive.

Alpina este un brand al celor de la BMW care s-a remarcat prin dezvoltarea celor mai puternice modele ale producatorului. Asa sta treaba si cu Alpina B7, model construit pe baza actualei generatii Seria 7. Vom afla astazi mai multe despre ce poate acest bolid si despre consumul pe care acesta il inregistreaza. Nu de alta, dar orice avantaj al sutelor de cai putere gasiti sub capota are si un pret care se masoara si in consumul de combustibil.

BMW Alpina B7 xDrive este echipat cu o unitate de motorizare V8 bi-turbo, cu o capacitate de 4.4 litri, capabila sa dezvolte 600 de cai putere si un cuplu maxim de 800 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu opt rapoarte.

Prin intermediul celor de la ZF, specialistii Alpina au adus imbunatatiri serioase acestui ansamblu, reusind astfel o crestere de 150 de cai putere. De asemenea, si suspensia a primit un upgrade serios, in urma caruia manevrabilitatea si dinamica laterala au fost imbunatatite.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, performantele tehnice sunt, asa cum va asteptati, la cote inalte. Spre exemplu, viteza maxima pe care o puteti prinde la volanul unui Alpina B7 xDrive este de 311 km/h, in timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.6 secunde.

Vorbim asadar despre niste performante pe care pana acum le credeam posibile doar in cazul unui supercar, dar iata ca cei de la Alpina ne-au confirmat ca se poate. Si nici consumul nu este unul extrem de ridicat, acesta inregistrand in valoare medie un indicativ de 12.4 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul este de 9.8 litri/100km, in timp ce rularea urbana duce consumul pana la 14.7 litri/100km.

Daca performantele de care este capabil BMW Alpina B7 xDrive va fac cu ochiul, va spunem ca un asemenea model are un pret de pornire in jurul a 140.000 de euro. Desigur, acesta poate creste in functie de preferintele pe care le aveti in materie de dotari extra.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter