Cat consuma Bentley Bentayga?

2017 Bentley Bentayga

La ce va ganditi prima si prima data cand auziti de Bentley Bentayga? La pretul extrem de piperat sau la performantele de care s-a dovedit a fi in stare? Sau poate la mixul extrem de bine realizat de cei de la Bentley intre eleganta, rafinament si lux? Suntem siguri ca toate acestea va trec prin minte atunci cand vorbim despre un model Bentley. Cu atat mai mult cand vorbim despre Bentayga, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate modele ale producatorului de la momentul lansarii de anul trecut.

Reprezentantii Bentley au reusit sa ne descrie modelul Bentayga foarte repede si doar prin superlative: cel mai puternic, cel mai rapid, cel mai luxos si cel mai exclusivist SUV creat vreodata. Bineinteles, toate acestea au un pret. Pentru inceput stim de pretul de pornire care sare de pragul celor 200.000 de euro. In al doilea rand putem vorbi despre costurile legate de consumul de carburant. Chiar daca, cel mai probabil, cine isi permite sa plateasca un asemenea pret pentru un Bentayga nu mai este prea interesat de consumul modelului, noi va propunem sa analizam mai in detaliu si acest aspect.

Asa cum ziceam si mai devreme, Bentley Bentayga se remarca cu usurinta in orice aspect am vrea sa il testam. Specialistii din cadrul Bentley au testat modelul inainte de a fi lansat in cele mai dure suprafete si temperaturi din toate colturile lumii. Concluzia a fost una fara cusur: Bentayga este capabil sa faca fata oricaror provocari.

Ca sa nu o lungim prea mult, trecem direct la partea tehnica, adica cea care ne intereseaza cel mai mult pe noi, pasionatii hergheliilor de sute de cai putere de sub capota. Bentley Bentayga este echipat cu o unitate de motorizare W12 twin turbo, cu o capacitate de 6.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 608 cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. Propulsorul este conectat la roti prin intermediul unei cutii automate ZF cu opt rapoarte.

Ei bine, cu o asemenea echipare tehnica sub capota, performantele tehnice nu sunt deloc de neglijat. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 301 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de atins in doar patru secunde. Suna bine, nu-i asa?!

Daca tot am vorbit numai de superlative pana acum, cum ar fi fost ca reprezentantii Bentley sa nu vorbeasca in aceeasi termeni laudativi si despre eficienta modelului. Astfel, producatorul isi lauda noul model construit ca fiind si cel care dispune de cel mai economic motor cu 12 cilindri, acesta inregistrand un consum mediu de 15.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 12.4 litri/100 km, in timp ce rularea urbana ajunge sa inregistreze un consum de 19.6 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter