Cat consuma Audi S8?

Cand spunem Audi S8 ne gandim fara sa stam prea mult pe ganduri la unul dintre cele mai impunatoare sedanuri care pot fi gasite pe piata auto. S8 a impresionat inca de la prima sa aparitie, cucerind pasionatii auto din toate colturile lumii prin infatisarea sa si prin performantele deloc de neglijat de care s-a dovedit a fi in stare.

Haideti sa descoperim impreuna in randurile urmatoare ce poate sa faca un model Audi S8 si sa analizam daca o asemenea investitie merita sa fie facuta. Si prin investitie nu ne referim numai la pretul de achizitie care nu este deloc mic, ci in special la eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant.

Audi S8 a impresionat inca de la bun inceput prin infatisarea sa exterioara. Inginerii germani au reusit sa faca din modelul S8 un mix extrem de inchegat intre eleganta, rafinament si performanta. Privit din fata, Audi S8 are un aspect masiv si usor agresiv chiar prin prisma grilei masive de dimensiuni generoase si a blocurilor optice alungite catre exterior care o flancheaza. Bineinteles, bunul gust continua si la nivelul habitaclului interior, acolo unde cei de la Audi ne-au obisnuit mereu sa intreaca orice asteptari.

Din punct de vedere al motorizarii, asa cum cel mai probabil multi dintre voi deja stiti, Audi S8 ne este propus cu o unitate de motorizare puternica cu opt cilindri si cu o capacitate de 4.0 litri. Motorul in cauza este capabil sa dezvolte un total de 520 de cai putere si un cuplu maxim de 652 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu opt rapoarte.

Cu o asemenea unitate de motorizare sub capota, limuzina S8 este capabila de niste performante greu de egalat de alte modele din acelasi segment de pe piata. Chiar daca vorbim despre un model masiv, Audi S8 se dovedeste a fi unul dintre cele mai rapide sedanuri existente in acest moment. Astfel, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 3.9 secunde. Orice am vrea sa spunem, este o performanta demna de luat in seama chiar si de cei mai pretentiosi dintre noi.

Cand vine vorba despre eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant, va spunem in primul rand ca Audi S8 beneficiaza de un consum mediu de 14.9 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Desigur, acest indicativ poate varia in functie de modul de rulare si de conditiile de drum. Astfel, pentru o rulare exclusiv extra-urbana, consumul este de doar 11.3 litri/100 km, in timp ce in cazul unei rulari urbane acesta poate ajunge pana la 18.8 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter