Cat consuma Audi S4 (B9)?

Modelele noii generatii Audi S4 au fost lansate in toamna lui 2015 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ocazie cu care au primit numeroase reactii pozitive din partea celor prezenti si din partea publicatiilor de specialitate. Noua generatie ne-a fost propusa cu o serie importanta de imbunatatiri tehnice, upgrade menit sa ii aduca un plus din punct de vedere al performantelor.

Vorbind despre un model pe care il apreciem multi dintre noi, ne-am gandit ca ar fi util sa descoperim ce cifre inregistreaza acesta in legatura cu eficienta consumului de carburant. Haideti sa descoperim in randurile care urmeaza impreuna ce modificari tehnice ne aduce aceasta noua generatie si cum influenteaza aceastea consumul de carburant!

Uitandu-ne direct sub capota noilor modele Audi S4 descoperim aceeasi unitate de motorizare cu sase cilindri si cu capacitate de 3.0 litri pe care o cunoasteam si pana acum. Insa, inginerii constructorului german au reusit sa o imbunatateasca si sa ii dea ceva mai multa putere. Astfel, propulsorul V6 TFSI in cauza este capabil sa dezvolte nu mai putin de 354 de cai putere si un cuplu maxim de 500 Nm. Totodata, va mai spunem si ca modelele noii generatii Audi S4 beneficiaza de o masa totala de doar 1.630 de kilograme.

Facand comparatia intre generatii, aflam ca noile modele beneficiaza de un plus de 21 de cai putere si de 60 Nm. Acest surplus de putere aduce si niste performante tehnice mai bune, bineinteles! Asadar, putem vorbi acum, spre exemplu, despre un sprint de la 0 la 100 km/h care poate fi realizat in doar 4.7 secunde. De asemenea, va spunem si ca viteza maxima la care puteti ajunge la volanul unui Audi S4 a fost limitata electronic la 250 km/h.

Asa cum v-am spus si in deschiderea articolului de astazi, Audi S4 se bucura de niste performante care ne fac pe multi dintre noi sa clipim mai des. Acestea nu ar fi posibile insa fara un sistem de tractiune integrala quattro sau fara diferentialul sport montat pe modelele noii generatii. De asemenea, mai trebuie sa va spunem si ca transmisia este asigurata prin intermediul noilor cutii de viteze automate Tiptronic cu opt rapoarte.

Acum ca ne-am convins ca totul arata bine din punct de vedere al performantelor, haideti sa aruncam o privire si asupra consumului de carburant. Astfel, putem vorbi despre un consum mediu de 11.2 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 8.4 litri/100 km, in timp ce rularea urbana ajunge sa inregistreze un consum de 13.1 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter