Cat consuma Audi RS7 Sportback?

2017 Audi RS7 Sportback

Dupa ce ne-am indreptat atentia catre mai multi bolizi consacrati in lumea intreaga, astazi a venit randul lui Audi RS7 Sportback sa intre sub lupa categoriei „Cat consuma?”.

Lansat pe piata in 2013, RS7 Sportback s-a bucurat de reactii pozitive inca din primul moment venite de la pasionatii auto din intreaga lume, succes care s-a reflectat pe parcursul timpului si in cifra de vanzari. Vom analiza impreuna in randurile ce urmeaza care sunt cifrele tehnice de care este capabil modelul german si care sunt cifrele de consum ale acestuia.

Ca sa nu intram in prea multe detalii pe care mai mult ca sigur le cunoasteti deja, va spunem deja ca Audi RS7 Sportback este echipat cu o unitate de motorizare V8 Twin Turbo, cu o capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte in mod normal 560 de cai putere. Desigur, cei de la Audi s-au gandit doi ani mai tarziu ca este rost si de o versiune mai puternica – „Performance”, echipata cu aceeasi unitate de motorizare, capabila insa de 605 cai putere si un cuplu maxim de 705 Nm.

Asadar, daca 3.9 secunde necesare pentru a atinge pragul celor 100 km/h nu sunt de ajuns pentru tine, versiunea „Performance” iti este potrivita. Chiar daca viteza ramane limitata electronic la 250 km/h, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.7 secunde. De asemenea, sprintul pana la viteza de 200 km/h este posibil de realizat in 12.1 secunde.

Exista o solutie si in ceea ce priveste viteza maxima daca iti doresti ceva mai multa libertate si adrenalina. Oferit in mod optional, pachetul „Dynamic” poate face ca viteza maxima sa poata sa creasca pana la 280, respectiv 305 km/h.

Sa vorbim acum si despre ce ne doare cel mai tare: consumul. In primul rand trebuie sa va spunem ca volumul rezervorului in varianta standard este de 65 de litri, in timp ce in cazul variantei „Performance” creste pana la 75 de litri. Consumul mediu mixt nu este unul extrem de ridicat, acesta inregistrand in cazul variantei standard 9.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In ceea ce priveste varianta RS7 Performance, consumul mediu scade un pic pana la 9.5 litri/100 kilometri.

Bineinteles, consumul variaza in functie de modul de rulare si de conditiile de drum. Astfel, pentru o rulare extra-urbana, consumul scade pana la 7.5 litri/100 kilomatri (7.3 – Performance); in timp ce pentru o rulare urbana consumul ajunge pana la 13.9 (13.3 – Performance) litri/100 kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter