Cat consuma Audi RS6 Avant?

2017 Audi RS6 Avant Performance

Daca ieri l-am avut in fata ochilor nostri pe Audi RS 7 Sportback, ne-am gandit ca ar fi o idee buna ca astazi sa ne uitam si la fratele lui mai mic RS 6. Lansat la inceputul lui 2013, RS 6 Avant a intrat rapid in inimile pasionatilor auto din intreaga lume datorita infatisarii sale sportive si a performantelor de care a dovedit ca este in stare. Vorbim astazi impreuna despre toate acestea si despre consumul pe care il inregistreaza Audi RS6 Avant.

Echipat cu o unitate de motorizare biturbo V8 cu o capacitate de 4.0 litri, Audi RS 6 dispune sub capota de 560 de cai putere si de un cuplu maxim de 700 Nm disponibili la doar 1.750 de rotatii pe minut. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate de viteze cu opt rapoarte. De asemenea, modelul beneficiaza de aportul unei tractiuni integrale quattro dotata cu sistemul „torque vectoring”, sistem care permite controlul vitezei de rotatie a rotilor si transferul cuplului motor spre rotile cu motricitate mai buna. La o asemenea echipare tehnica, este drept ca asteptarile cu privire la performantele reusite sunt mari. Dar sa vedem ce poate modelul celor de la Ingolstadt.

In primul rand va spunem ca viteza maxima care poate fi atinsa este limitata electronic la „doar” 250 km/h. Dar, in cazul in care va doriti ceva mai multa aventura si adrenalina la volanul acestui bolid, cei de la Audi au o solutie si pentru voi. Astfel, prin activarea pachetului optional „Dynamic” viteza poate ajunge pana la 305 km/h. Nu in ultimul rand va spunem ca si pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h este nevoie de doar 3.9 secunde. Un timp mai mult decat bun am putea spune, de exemplu cu 0.4 secunde mai bun decat cel obtinut de un model BMW M5.

Pana aici lucrurile stau foarte bine pentru sportiva propusa de cei de la Audi la inceputul lui 2013. Si, trebuie sa recunoastem, ca nici la capitolul consum nu avem indicative prea rele. Astfel, consumul mediu inregistrat de un model Audi RS 6 este de 9.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Un consum destul de bun pentru asemenea performante, consum care se datoreaza si sistemului Start-Stop si a tehnologiei Cylinder-on-Demand. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul este de doar 7.5 litri/100 kilometri, in timp ce o rulare exclusiv urbana urca consumul pana la 13.9 litri/100 kilometri.

In incheiere va spunem ca vestile bune exista chiar si in cazul versiunii RS 6 Performance. Echipata cu aceeasi unitate de motorizare, dar capabila sa dezvolte 605 cai putere, consumul inregistreaza aproximativ aceleasi valori ca in cazul versiunii standard.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter