Cat consuma Audi R8?

Numai la auzul numelui de Audi R8, multi dintre pasionatii auto din intreaga lume tresara fara sa clipeasca. Istoria lui R8 isi are debutul la inceputul anilor 2000, atunci cand modelul producatorului german, si anume R18, se impunea an dupa an in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans. Iubitorii de bolizi cu sute de cai putere sub capota sunt in culmea fericirii in 2008, atunci cand cei de la Audi hotarasc sa puna pe picioare si o versiune de strada a supercarului care a facut furori atata vreme.

Continuam astazi seria articolelor dedicate eficientei in materie de consum al carburantului cu modelele celei de-a doua generatii Audi R8. Specialistii constructorului german au impresionat inca o data prin noul automobil care combina intr-un mod naucitor performantele de varf cu o manevrabilitate excelenta si cu un cockpit cum numai R8 poate sa aiba.

Noile modele Audi R8 sunt construite avand la baza o noua platforma numita Modular Sportscar Systerm (MSS), platforma care fac aceste noi modele sa aiba o masa totala mai scazuta cu aproape 50 de kilograme in comparatie cu modelele precedente. Aceasta reusita ii este atribuita si mixului de aluminiu si fibra de carbon care a fost folosit din plin la realizarea noilor modele.

In ceea ce priveste motorizarea tehnica, noul Audi R8 este echipat cu o unitate de propulsie V10 cu o capacitate de 5.2 litri. Agregatul in cauza este oferit in doua versiuni de putere: prima dintre ele ofera 540 de cai putere si un cuplu maxim de 540 Nm, in timp ce cea de-a doua (V10 Plus) este capabila de 610 cai putere si 560 Nm. Oricare motorizare ati alege-o, transmisia va fi asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte. Totodata, ambele modele vor beneficia de aportul unui sistem de tractiune integrala quattro.

Asa cum va asteptati, performantele tehnice reusite de ambele variante nu mai lasa loc de niciun semn de intrebare. Varianta de baza este capabila de o viteza maxima de 323 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.5 secunde. In cazul versiunii V10 Plus, pragul celor 100 km/h poate fi atins dupa numai 3.2 secunde.

Reprezentantii Audi spun ca modelele noii generatii R8 beneficiaza de un grad de eficienta mai bun cu 13 procente fata de versiunile anterioare. Aceasta reusita a fost facuta posibila datorita montarii sistemului Start-Stop si activarii tehnologiei Cylinder On Demand, tehnologie care permite functionarea bolidului cu doar o linie de cilindri atunci cand nu este nevoie de toate resursele.

Astfel, vorbim despre un consum mediu de 16.6 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la 12.8 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 20.2 litri/100 km. Chiar daca eficienta nu este un element definitoriu in alegerea unui supercar, este important sa stim cateva aspecte si despre aceasta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter