Campionatul Drag Racing Events 2017 va debuta in luna mai la Arad

Articol scris de Adi S., in data de 24 Aprilie 2017

Campionatul Drag Racing Events 2017 va debuta in acest an la mijlocul lunii mai pe Aeroportul International din Arad. Prima etapa se va desfasura in zilele de 13 si 14 mai si va fi organizata de cei din cadrul Asociatiei Sportive Drag Racing Events. Asociatia in cauza se poate lauda deja cu o experienta vasta in organizarea unor astfel de evenimente, acestia punandu-si amprenta pe toate evenimentele de acest gen organizate in tara noastra in ultimii ani. De asemenea, Asociatia Sportiva Drag Racing Events este dotata cu o instalatie de cronometrare profesionala pentru Drag.

Campionatul va aduna la start bolizi din tara si de peste granite, gata sa impresioneze orice pasionat auto al sutelor de cai putere de sub capota. Nu de alta dar vorbim despre bolizi care au si pana la 2000 de cai putere. Masinile in cauza sunt fie proprietate personala a unor impatimiti auto din tara, modificate chiar in garajele proprii, fie ale unor firme specializate in acest fel de tuning. De asemenea, este important de stiut ca modificarea masinilor nu este obligatorie pentru inscrierea la concurs, startul putand fi luat si de masini de strada. Orice fel de masina ar fi, toate vor fi supuse insa verificarilor amanuntite facute de arbitri.

Asa cum spuneam si mai devreme, campionatul organizat de cei de la Drag Racing Events se bucura si de participare internationala, la competitii luand startul si masini din Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova. Pilotii inscrisi la start vor fi structurati in grupe realizate pe baza cilindreelor si tractiunii masinilor cu care participa. Astfel, organizatorii doresc ca pilotii sa aiba o competitivitate apropiata in concurs.

Regulile concursului sunt destul de simple chiar si pentru cei nefamiliarizati cu acest fel de curse. Distanta pe care o au de parcurs pilotii este de 402 metri (un sfert de mila), in linie dreapta. Primul indicator care este masurat este viteza de reactie, primii 18 metri de demaraj, urmati de timpul la 200 de metri. Ultimul indicator este timpul masurat dupa parcurgerea celor 402 metri plus viteza finala.

Concursul este structurat pe doua zile, prima fiind dedicata sesiunii de calificare la care iau startul toti concurentii. Primii opt din fiecare grupa se califica pentru finala din a doua zi. Castigatorii vor fi premiati cu cupe si premii din partea organizatorilor si partenerilor.

Editia din acest an a Campionatului Drag Racing Events 2017 va dura pana in luna octombrie si va avea cinci curse, doua dintre ele fiind programate la Arad si trei la Braila. Cei care isi doresc sa participe la eveniment vor trebui sa isi cumpere bilete de intrare in valoare de 20 de lei pe zi.

Etapa 1 va avea loc pe 20-21 mai pe Aeroportul International Arad. Etapa 2 are loc pe 17-18 iunie pe Aeroportul Ianca, Braila in timp ce Etapa 3 va fi organizata in acelasi loc pe 29-30 iulie. Etapa 4 se intoarce pe Aeroportul International Arad pe 16-17 septembrie. Etapa 5 va avea loc pe 7-8 octombrie pe Aeroportul Ianca, Braila.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: drag racing events
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Redobandirea permisului auto este un proces complicat, la care putini soferi s-au gandit pana ce nu au fost pusi in situatia in care le-a fost anulat carnetul. Atentie! Nu este...
de - 18 Iunie 2019
Strazi inundate, masini inghitite de ape si lume disperata si neputincioasa in fata furiei naturii. Acesta sunt imaginile surprise in ultimele ore de catre locuitorii, care au trait momente de...
de - 18 Iunie 2019
Alfa Romeo a fost dintotdeauna pentru mine o marca misterioasa. Am vazut putine astfel de masini pe drumurile de Romania, insa de fiecare data cand citeam ceea ce scriau jurnalistii...
de - 18 Iunie 2019
Imagini ireale surprinse pe o autostrada in Ungaria, in care protagonist este un roman din Caras Severin, care si-a urcat masina pe o rampa unde mai avea cateva bagaje si...
de - 18 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare
Galerii