Mercedes-Benz a prezentat noul AMG GT Facelift

Mercedes-Benz a prezentat noul AMG GT Facelift

Salonul Auto de la Los Angeles 2018 ne-a adus in aceasta saptamana si noul Mercedes-AMG GT Facelift, un model extrem de asteptat de fanii celor de la Mercedes-Benz. Bineinteles, atentia a fost furata intr-o oarecare masura de Mercedes-AMG GT R Pro, cea mai puternica versiune din istorie, insa, chiar si asa, merita sa acordam atentie si acestui facelift.

Faceliftul vine dupa nu mai putin de patru ani de lansarea oficiala a modelului, asa ca merita toata atentia noastra. Descoperim impreuna in randurile care urmeaza toate modificarile pe care le-au facut cei de la Mercedes-Benz in aceasta privinta!

Cum modificarile din punct de vedere estetic nu prea sunt, trecem direct la cele de ordin tehnic, acestea fiind si cele mai interesante pentru noi toti. Astfel, noul model beneficiaza de o putere totala de 476 de cai si de un cuplu maxim de 630 Nm. In aceste conditii, cifrele de performanta nu sunt deloc rele! Vorbim despre o acceleratia de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in doar patru secunde. De asemenea, viteza maxima reuseste sa treaca pragul celor 300 km/h, ceea ce nu este deloc putin.

Bineinteles, trebuie sa vorbim si despre versiuni GT S si GT C, care au cifre de performanta un pic diferite. Versiunea GT S beneficiaza de o putere totala sub capota de 522 de cai si de un cuplu maxim de 670 Nm. De asemenea, versiunea GT C se poate lauda cu o putere de 557 de cai sub capota si cu un cuplu maxim de 680 N, In aceste conditii, ambele modele promot o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 3.8 secunde, in timp ce viteza maxima creste pana la 310, respectiv 317 km/h.

La interior putem vorbi in primul rand despre instrumentarul de bord, care acum este complet digital in echiparea standard. Acesta include si display-ul AMG Super Sport, cu dimensiune de 12.3 inci. Sistemul de infotainment online contine functia AMG Track Pace, care poate inregistra performantele obtinute pe circuit.

De asemenea, noul pachet Parktronic ofera asistenta la parcare si la mersul cu spatele. Totodata, este disponibila si o camera frontala care ofera mai multa siguranta si manevrabilitate.

Versiunea AMG GT R Pro se poate lauda cu un motor V8 bi-turbo, cu o putere de 585 de cai si cu un cuplu maxim de 700 Nm. In cazul acestuia, viteza maxima este de 318 km/h, in timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat in doar 3.6 secunde.

VIDEOCLIPUL ZILEI