Salonul Auto Paris 2018: Toyota revine in Europa cu noua generatie Camry

Salonul Auto Paris 2018: Toyota revine in Europa cu noua generatie Camry

Toyota se prezinta la Salonul Auto de la Paris 2018 cu noul Camry, un hibrid pe care asiaticii au hotarat sa il aduca si pe piata europeana. Asta inseamna o revenire a acestui model in Europa, dupa ce in urma cu mai bine de 14 ani a fost eliminat. Camry va avea o misiune destul de dificila pe plan european, urmand sa il faca uitat pe Avensis si luptand de la egal la egal cu rivali importanti precum Volkswagen Passat sau Opel Insignia. Haideti sa aflam impreuna ce surprize ne aduce Camry de aceasta data!

Modelul Camry este un model cu renume atunci cand vorbim de Toyota, fiind deja la cea de-a opta generatie. Pana acum, Camry s-a vandut in peste 19 milioane de exemplare, incepand din 1982.

Noile modele au fost construite avand la baza platforma Toyota New Global Architecture (TNGA). Conform producatorului, noile modele au fost gandite in asa fel incat atat soferul, cat si pasagerii sa se bucure de confortul dorit. De asemenea, asiaticii au pus accentul pe functionalitate si ergonomie, doua puncte importante atunci cand vine vorba despre cumpararea unei noi masini.

La nivelul habitaclului putem gasi o consola centrala in care au fost integrate mai multe componente: sistemul audio, panoul de control al climatizarii si sistemul de infotainment. Interiorul este confortabil, gandit de la bun inceput sa ofere o experienta placuta soferului si pasagerilor. Clientii pot opta pentru una dintre cele doua scheme de culori disponibile pentru habitaclu.

Din punct de vedere tehnic, noul Camry este un hibrid echipat cu o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 2.5 litri, careia i se alatura un motor electric. Intreg ansamblul promite sa dezvolte nu mai putin de 218 cai putere, ceea ce nu este rau deloc.

Practic, Camry vine cu aceeasi motorizare pe care o putem intalni si pe versiunea 300h a modelului Lexus ES, care se poate lauda tot cu o putere de 218 cai. Aceeasi motorizare promite, de asemenea, si un consum mediu 4.2 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In comparatie cu generatia anterioara, Camry se poate mandri acum cu o manevrabilitate si cu stabilitate mai buna, gratie structurii mai rigide.

Modelele noii generatii Camry vor ajunge pentru prima data in pietele Europei de Vest, acest lucru fiind programat chiar pentru prima parte a lui 2019. Pentru moment nu este inca stiuta data la care se va lansa si va fi disponibil si in tara noastra.

VIDEOCLIPUL ZILEI