Salon Auto Paris 2018: Smart aduce la conceptul Forease, marcand 20 de ani de la lansarea primului model

Salon Auto Paris 2018: Smart aduce la conceptul Forease, marcand 20 de ani de la lansarea primului model

Salonul Auto de la Paris 2018 debuteaza in aceasta saptamana si ne aduce in fata ochilor o intreaga serie de surprize din partea marilor constructori din lumea auto. Spre exemplu, Smart ne-a pregatit o surpriza importanta pentru acest eveniment, celebrand de asemenea si implinirea a 20 de ani de la lansarea primului model.

Fanii celor de la Smart au cu adevarat de ce sa se duca la Paris in acest an, fiind un moment important pentru producator. Oficialii celor de la Smart vor prezenta in numai cateva zile conceptul Forease, un concept care aduce cu sine o serie de elemente pe care le-am mai vazut si pe alte concepte prezentate in trecut. Haideti sa aflam impreuna mai multe despre acest concept aniversar pe care l-au pregatit cei de la Smart!

In primul rand trebuie sa stim ca acest concept Forease a fost gandit pe baza versiunii de productie Smart EQ Fortwo Cabrio. Insa, exista diferente evenimente intre cele doua modele! Spre exemplu, in cazul acestui concept care urmeaza sa fie prezentat, plafonul nu mai exista, fiind eliminat definitiv. De asemenea, parbrizul vine cu niste dimensiuni mai mici. Conceptul a preluat totodata o serie de elemente pe care le-am mai intalnit in trecut pe conceptele Crossblade, respectiv Forspeed.

La exterior, vom putea observa in primul si primul rand o caroserie de culoare alba, peste care au fost presarate mai multe accesorii vopsite in verde sau in gri. Aceeasi combinatie de culori poate fi regasita si la nivelul habitaclului. Tot aici vom putea remarca doua ecrane amplasate in locul gurilor de ventilatie centrale. De asemenea, si volanul este unul destul de atipic, ceea ce il face sa sara mai usor in ochii celor interesati.

Din punct de vedere tehnic, deocamdata nu exista prea multe informatii confirmate oficial de cineva din conducerea celor de la Smart. Insa, putem sti deja ca acest concept este echipat cu o unitate de motorizare electrica, capabila sa dezvolte 81 de cai putere. Mai mult ca sigur, peste cateva zile vom avea mai multe informatii din acest punct de vedere.

Smart vrea sa transmita prin acest concept ca strategia adoptata este una exclusiv electrica. Conducerea producatorului a luat deja decizia de a comercializa doar modele electrice incepand cu anul 2020. In prezent, aceasta strategie bazata doar pe modelele electrice este deja in desfasurare pe pietele din Statele Unite, Canada si Norvegia. Asadar, trebuie sa ne mai asteptam la tot felul de surprize in acest segment in anii urmatori!

VIDEOCLIPUL ZILEI