Pininfarina lanseaza editia limitata Battista Anniversario

Pininfarina lanseaza editia limitata Battista Anniversario

Italienii de la Pininfarina au prezentat editia limitata Battista Anniversario, model care va fi produs intr-o serie extrem de limitata de doar 5 exemplare. Haideti sa aflam impreuna ce surprize ne-au fost pregatite!

Anul 2020 este unul important pentru cei de la Pininfarina, producatorul italian celebrand in acest an aniversarea a 90 de ani de existenta.

In aceste conditii, italienii isi doresc sa sarbatoreasca asa cum se cuvine acest moment, drept pentru care s-au gandit la lansarea unei editii aniversare a hypercar-ului Battista. Asadar, avem acum o editie speciala si limitata a hypercar-ului electric Battista, model care a fost lansat in urma cu aproximativ un an.

Pininfarina Battista este capabil sa dezvolte nu mai putin de 1.900 de cai putere, ceea ce, trebuie sa recunoastem, este mai mult decat impresionant pentru un model electric, fie el si hypercar.

In aceste conditii, si cifrele de performanta sunt extreme. Spre exemplu, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care se poate realiza intr-un timp de mai putin de 2 secunde. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un hypercar?! Orice am vrea sa spunem, chiar si pretentiile celui mai exigent pasionat auto ar putea fi indeplinite cu brio de un asemenea hypercar!

Mergem mai departe si va mai spunem si ca oficialii producatorului italian ne mai vorbesc si despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 350 km/h, ceea ce este, din nou, mai mult decat impresionant pentru oricare dintre noi!

Versiunea speciala aniversara a lui Battista are si un avantaj important atunci cand vine vorba de masa lui totala, aceasta fiind cu 10 kilograme mai mica in comparatie cu versiunea clasica a hypercar-ului. Totodata, mai trebuie sa spunem ca aceasta editie limitata este echipata cu niste jante cu dimensiuni de 21 de inci pe puntea spate.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, aceasta versiune urmeaza sa fie construita intr-o editie limitata, ceea ce inseamna ca vor exista numai 5 exemplare ale acestui hypercar aniversar.

Preturile la care s-au gandit cei de la Pininfarina sunt pe masura, pretul unui exemplar fiind de nu mai putin de 2.6 milioane de euro. Toate cele cinci exemplare vor fi asamblate manual in cadrul uzinei producatorului italian de la Cambiano.

Italienii se gandesc deja si la viitorul apropiat, aducand in discutie doua modele noi care vor intra in gama lor, respectiv un sedan si un SUV cu preturi cuprinse intre 200.000 si 400.000 de euro!

VIDEOCLIPUL ZILEI