Salon Auto Geneva 2020: Mercedes-Benz prezinta noul Clasa E Facelift

Salon Auto Geneva 2020: Mercedes-Benz prezinta noul Clasa E Facelift

Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat noul Clasa E facelift, modelul de clasa mare aparand in fata noastra cu o serie de mici modificari de ordin estetic, cu un interior dotat cu tehnologii moderne si cu cateva noutati de ordin tehnic.

Din punct de vedere estetic, noul Mercedes-Benz Clasa E facelift ne este prezentat acum cu niste blocuri optice full-LED standard, cu niste stopuri care beneficiaza de un design nou, cu spoilere care au fost restilizate si cu o grila frontala care a suferit, de asemenea, cateva mici modificari. Producatorul german a pregatit trei linii de echipare pentru exterior: Avantgarde, Exclusive si AMG. De asemenea, varianta All Terrain va fi echipata cu proiectii suplimentare de caroserie.

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde cei de la Mercedes-Benz ne-au pregatit mai multe noutati pentru acest facelift.

Mai exact, vorbim despre un volan nou, despre un instrumentar digital de bord care poate fi comandat in versiuni de 10.25 sau chiar 12.3 inci, un sistem de infotainment MBUX disponibil alaturi de un ecran oferit in aceleasi verisuni de dimensiuni si despre un pachet nou de parcare cu camere video care pot oferi o imagine la 360 de grade.

Din punct de vedere tehnic, constructorul german ne spune ca noul Clasa E facelift va fi disponibil in sapte versiuni plug-in hybrid: sedan, break, roti motrice spate sau tractiune integrala.

Toate acestea vor imbina resursele unei unitati de motorizare electrice cu cele ale unui motor diesel sau ale unui propulsor pe benzina. Din pacate insa, pana la aceasta ora nu avem informatii detaliate cu privire la aceste versiuni. In schimb, stim deja ca cei de la Mercedes-Benz au promis o gama de unitati pe benzina cu puteri cuprinse intre 156 si 367 de cai putere. De asemenea, vorbim si despre o gama de propulsoare diesel cu puteri cuprinse intre 160 si 330 de cai putere.

Fanii versiunilor de performanta vor putea apela la varianta AMG E53 4Matic+ facelift, versiune care este echipata cu un motor pe benzina cu sase cilindri in linie cu capacitate de 3.0 litri, capabil sa dezvolte 435 de cai putere si un cuplu maxim de 520 Nm.

Resursele acestei versiuni sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate cu noua rapoarte AMG Speedshift TCT, in timp ce aceasta beneficiaza de aportul sistemului de tractiune integrala AMG Performance 4Matic+. Versiunea de performanta AMG E53 poate accelera de la 0 la 100 km/h in numai 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI