Koenigsegg lanseaza noul Gemera, un hibrid cu peste 1.700 de cai putere

Koenigsegg lanseaza noul Gemera, un hibrid cu peste 1.700 de cai putere

Suedezii de la Koenigsegg au prezentat in aceasta saptamana noul Gemera, primul “Mega-GT” al companiei, model echipat cu un sistem hibrid de propulsie de peste 1.700 de cai putere.

Koenigsegg astepta cu nerabdare Salonul Auto de la Geneva 2020, producatorul suedez pregatind in ultima perioada o surpriza de proportii pentru acest eveniment.

Din pacate, asa cum stim cu totii deja, coronavirusul a facut ca acest eveniment sa fie anulat in cele din urma, ceea ce inseamna ca fanii domeniului auto din intreaga lume nu au mai putut admira pe viu aceste modele spectaculoase. Iar noul Koenigsegg Gemera chiar este un model care trebuie neaparat vazut si admirat pe viu!

Noul Koenigsegg Gemera este primul model cu patru locuri dezvoltat de suedezi. Din punct de vedere al infatisarii exterioare, noul model preia o serie de elemente de design de la modelele Regera si Agera. Totodata, oficialii marcii sustin ca s-au folosit si de tusele conceptului CC pentru a da nastere acestor linii pe care le vedem acum in fata ochilor.

Mergem mai departe catre interior, acolo unde cei de la Koenigsegg pun la dispozitie opt suporturi pentru pahare, un sistem de infotainment atat pentru locurile din fata, cat si pentru locurile din spate, cu ecrane cu dimensiuni de 13 inci, conexiune Apple Car Play, internet si wireless, doua spatii de incarcare prin inductie pentru telefoanele mobile, un sistem audio cu 11 difuzoare, camere video in locul oglinzilor care transmit imagini pe doua ecrane amplasate la baza montantilor A, scaune incalzite si un sistem de climatizare pe trei zone.

Din punct de vedere tehnic, noul Koenigsegg Genera este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care mizeaza pe o unitate de motorizare bi-turbo pe benzina cu capacitate de 2.0 litri si cu trei cilindri. Alaturi de acesta mai regasim si trei motoare electrice, doua dintre acestea fiind amplasate pe puntea spate si unul pe arborele cotit al propulsorului cu ardere interna. Ei bine, acest sistem hibrid este capabil sa dezvolte nu mai putin de 1.724 de cai putere si un cuplu maxim de 3.500 Nm.

In aceste conditii tehnice care nu mai au nevoie de niciun fel de comentarii suplimentare, Koenigsegg Genera poate accelera de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 1.9 secunde. De asemenea, viteza maxima a acestui model ajunge la nu mai putin de 400 km/h. Vorbim, asadar, despre niste cifre impresionante din toate punctele de vedere!

VIDEOCLIPUL ZILEI