Cupra prezinta noul SUV Formentor

Cupra prezinta noul SUV Formentor

Cupra a publicat primele fotografii si detalii oficiale referitoare la noul Formentor, primul model de sine statator al brand-ului de performanta al ibericilor de la SEAT.

SEAT se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani, acelasi lucru putand fi spus si despre divizia de performanta a spaniolilor – Cupra.

Oficiaii acestora au promis lansarea unui SUV pe nume Formentor pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, drept pentru care acum avem primele detalii oficiale in acest sens, in ciuda faptului ca evenimentul a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Haideti sa vedem impreuna ce surprize ne-au pregatit cei de la Cupra!

Din punct de vedere al infatisarii, trebuie sa spunem ca SUV-ul Formentor a preluat o buna parte dintre elementele de design pe care le-am vazut pentru prima data in urma cu un an, atunci cand ne-a fost prezentat conceptul cu acelasi nume.

Asadar, SUV-ul Formentor ne este prezentat cu niste linii de design atletice, agresive pe alocuri datorita elementelor aerodinamice cu care a fost dotat. Putem observa o grila frontala de dimensiuni nu tocmai mici, prize de aer de dimensiuni generoase si un difuzor spate care acopera cele patru terminatii ale sistemului de evacuare.

Mergem mai departe catre interior, acolo unde cei care vor alege acest SUV se vor bucura de scaune sport, de un instrumentar digital de bord si de un ecran central cu dimensiuni de 12 inci. De asemenea, avem si un volan extrem de interesant pregatit de cei de la Cupra pentru acest model, cu accente rosiatice, care integreaza un buton pentru pornirea si oprirea motorului.

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa va spunem ca noul SUV Cupra Formentor ne este prezentat cu doua versiuni de motorizare. Prima dintre ele ne propune un sistem plug-in hybrid format dintr-o unitate de 1.4 litri de 150 de cai putere si un motor electric de 115 cai putere, sistemul PHEV oferind impreuna un total de 245 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm.

A doua versiune de motorizare pe care ne-o ofera cei de la Cupra pentru acest SUV mizeaza pe o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 310 cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. In ambele cazuri, resursele vor fi gestionate prin intermediul unei cutii automate DSG.

VIDEOCLIPUL ZILEI