Bugatti prezinta editia speciala Chiron Pur Sport

Bugatti prezinta editia speciala Chiron Pur Sport

Bugatti a prezentat in aceasta saptamana primele fotografii si detalii oficiale cu privire la noua editie Chiron Pur Sport, un hypercar electric dezvoltat in mod special pentru a oferi mai multa performanta pe circuit.

Modelul Chiron Pur Sport este, practic, o editie speciala pe care cei de la Bugatti ne-o prezinta acum, acesta urmand sa fie produs intr-o serie limitata de doar 60 de unitati. Bineinteles, pretul va fi unul pe masura performantelor oferite, Chiron Pur Sport urmand sa porneasca de la 3 milioane de euro, pret in care nu sunt incluse taxele.

Un nou design si greutate redusa

Noul model Bugatti ne propune o serie de modificari de ordin estetic, mai multe imbunatatiri aduse la nivelul suspensiei si echipamente noi, realizate din materiale usoare. Productia acestui model editie limitata va debuta in partea a doua a acestui an.

Pentru a aduce pe piata un vehicul cu o agilitate sporita si cu un comportament dinamic mai bun, cei de la Bugatti au pregatit pentru aceasta editie speciala un splitter frontal de dimensiuni ceva mai mari, prize de aer mai generoase, o aripa spate fixa cu o latime de 1.9 metri si un difuzor restilizat.

De asemenea, in cazul acestei versiuni vorbim si despre mai multe accesorii mai usoare, realizate din materiale la fel de usoare. Spre exemplu, jantele beneficiaza acum atat de un design nou, cat si de o masa totala mai mica cu 16 kilograme. Per total, Chiron Pur Sport este cu 50 de kilograme mai usor in raport cu versiunea clasica a modelului.

Motorizare de exceptie

Din punct de vedere tehnic, editia speciala Bugatti Chiron Pur Sport este echipata cu acelasi motor W16 cu capacitate de 8.0 litri, care este capabil sa dezvolte nu mai putin de 1.500 de cai putere si un cuplu maxim de 1.600 Nm.

Transmisia a fost recalibrata de specialistii Bugatti pentru a oferi reprize mai bune, turatia maxima a motorului crescand la 6.900 rpm. In aceste conditii, cei de la Bugatti spun ca aceasta editie speciala poate accelera de la 60 la 120 km/h cu aproape 2 secunde mai rapid decat un Chiron clasic, ceea ce nu este rau deloc!

Specialistii Bugatti sustin ca pentru aceasta editie speciala au pregatit niste arcuri mai rigide cu 66% pe puntea fata, respectiv cu 33% pe puntea spate, amortizoarele adaptive functionand dupa un algoritm modificat.

In acelasi timp, vorbim si despre un software imbunatatit pentru sistemul de control al tractiunii. De asemenea, trebuie spus ca modul Sport+ va oferi ceva mai multa libertate soferilor in anumite conditii!

VIDEOCLIPUL ZILEI