BMW prezinta noul Concept i4, prototipul care anunta versiunea de serie cu acelasi nume

BMW prezinta noul Concept i4, prototipul care anunta versiunea de serie cu acelasi nume

In ciuda anularii editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva, oficialii BMW au mers mai departe si au prezentat primele fotografii si detalii oficiale cu privire la Concept i4, prototip electric care va sta la baza viitorului BMW i4.

Asa cum multi dintre voi va amintiti deja, producatorul bavarez a publicat inca de anul trecut cateva fotografii cu prototipul viitorului i4, model care urmeaza sa fie lansat in cursul anului viitor.

Ei bine, cei de la BMW ne prezinta acum primele imagini si detalii cu privire la Concept i4, prototip care sta la baza modelului de serie cu care vom face cunostinta peste ceva timp. Haideti sa vedem ce ne-au pregatit germanii, oficialii producatorului bavarez sustinand ca design-ul Concept i4 este unul “dinamic, curat si elegant”.

Pe scurt, vicepresedintele BMW Group Design ne prezinta Concept i4 ca fiind un “BMW perfect cu emisii zero”. Asa cum putem observa, noul prototip are forma unui Grand Coupe, liniile de design fiind elegante, insa in acelasi timp simple.

Inca de la primi privire putem observa o grila frontala de dimensiuni generoase, care are rolul de a proteja toti senzorii integrati de cei de la BMW ca parte componenta a sistemelor de siguranta si de asistenta. Blocurile optice beneficiaza si ele acum de un design nou, cei de la BMW spunand ca acestea subliniaza si mai mult caracterul lui Concept i4! Odata cu lansarea acestui prototip, cei de la BMW introduc si noul logo al marcii, acesta fiind simplificat si prezentat acum intr-un design 2D.

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde putem observa inca din primele momente un display curbat extrem de interesant, in care sunt integrate atat instrumentarul de bord, cat si sistemul de infotainment. BMW introduc odata cu aceasta lansare a Concept i4 si o noua denumire pentru modurile de rulare Experience Modes, soferii urmand sa poata alege dintre modurile Core, Sport si Efficient. Volanul are si el o forma noua, pe tunelul median putand fi observat acum un nou selector de viteze.

Din punct de vedere tehnic, viitorul BMW i4 va fi echipat cu un singur motor electric, capabil sa dezvolte nu mai putin de 530 de cai putere. Versiunea de serie a lui BMW i4 va fi echipata cu a cincea generatie a sistemelor eDrive. Bateria cu care vor fi echipate aceste modele va avea o capacitate de 80 kWh, ceea ce inseamna ca vorbim despre o autonomie care va putea ajunge pana la 600 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau.

VIDEOCLIPUL ZILEI