Geneva 2019: Morgan lanseaza noul model Plus Six

Geneva 2019: Morgan lanseaza noul model Plus Six

Salonul Auto de la Geneva 2019 a adus in prim plan si mai multi producatori auto de nisa, precum Puritalia sau Morgan. In conditiile in care unii constructori de renume au spus pas evenimentului din acest an, nu putem decat sa ne bucuram de prezenta acestor producatori de nisa, pe care nu multi pasionati auto ii cunosc indeajuns de bine!

Morgan a prezentat cu aceasta ocazie noul Plus Six, un model cu design retro care, trebuie sa recunoastem, arata extraordinar de bine! Modelul construtorului britanic primeste acum o arhitectura noua fabricata din aluminiu, care este si mult mai rigida.

Oficialii britanici transmit ca arhitectura CX-Generation integreaza si o rama din lemn de frasin, utilizarea acestui material neafectand totusi masa totala a arhitecturii. Utilizarea acestei platforme a facut ca ampatamentul sa creasca cu 20 de mm in comparatie cu valoarea oferita de Plus 8.

In aceste conditii, si spatiul de la interior este ceva mai generos acum, cei doi ocupanti avand 20 de cm in plus la dispozitie. Nu in ultimul rand, constructorul britanic sustine ca au fost regandite si spatiile de depozitare!

Din punct de vedere tehnic, spre deosebire de precedentul Plus 8, noul Plus Six renunta la unitatea de motorizare V8 si isi indreapta atentia catre un agregat pe benzina, cu capacitate de 3.0 litri si cu sase cilindri in linie.

Unitatea de motorizare este preluata din gama celor de la BMW, ceea ce inseamna ca parteneriatul dintre cei doi producatori continua! Valorile oferite de aceasta unitate sunt cele pe care le intalnim si pe BMW Z4, adica 340 de cai putere si un cuplu maxim de 500 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze automate, cu opt rapoarte.

In aceste conditii, cifrele de performanta promise de noul Plus Six nu sunt deloc rele. In comparatie cu BMW Z4, Plus Six accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.2 secunde, adica cu 0.4 secunde mai rapid. Acest lucru este posibil datorita masei totale de doar 1.075 de kilograme a lui Plus Six. Viteza maxima la care va putea ajunge noul Plus Six este de 267 km/h.

Conform informatiilor oferite de cei de la Morgan, producatorul britanic isi propune sa produca nu mai putin de 200 de unitati Plus Six pana la finele acestui an. Pretul de pornire al unui model nu este mic deloc, fiind de putin peste 90.000 de euro. De asemenea, versiunea speciala First Edition va avea un pret de aproape 105.000 euro.

VIDEOCLIPUL ZILEI