Geneva 2019: McLaren prezinta noul model de circuit Senna GTR

Geneva 2019: McLaren prezinta noul model de circuit Senna GTR

Prezentat in urma cu un an in cadrul Salonului Auto de la Geneva, McLaren Senna GTR Concept a primit o versiune de serie in cadrul editiei din acest an a aceluiasi eveniment. Noul Senna GTR este un model gandit special pentru circuit, beneficiind de niste cifre de performanta incredibile.

Din fericire, conceptul prezentat in urma cu un an s-a bucurat de o primire pozitiva atat in randul pasionatilot auto, cat si in randul specialistilor din domeniu, ceea ce i-a facut pe cei de la McLaren sa se gandeasca serios la o versiune de serie.

Ei bine, versiunea de serie a lui Senna GTR a fost acum prezentata in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Modelul este unul special, urmand sa fie produs intr-o editie limitata care va cuprinde numai 75 de exemplare.

Noul Senna GTR se prezinta inca de la bun inceput ca avand o masa totala cu 10 kilograme mai scazuta decat a versiunii standard. De asemenea, bolidul beneficiaza acum de o apasare aerodinamica de peste 1.000 de kilograme. Bineinteles, asa cum probabil ca va si asteptati deja, echiparea tehnica este una extrem de puternica. Dar haideti sa vedem impreuna ceea ce au declarat oficialii producatorului britanic in legatura cu acest subiect!

Reprezentantii McLaren si-au inceput prezentarea tehnica a noului Senna GTR prin a transmite ca bolidul beneficiaza de cea mai puternica unitate de motorizare V8 bi-turbo din gama. In aceste conditii, vorbim despre un propulsor care este capabil sa ofere nu mai putin de 825 de cai putere, ceea ce inseamna ca avem 25 de cai putere in plus in comparatie cu versiunea standard Senna. De asemenea, mai trebuie sa precizam ca aceeasi unitate de motorizare V8 dezvolta un cuplu maxim de 800 Nm la o greutate de 1.188 de kilograme, ceea ce nu este deloc putin!

Asa cum spuneam si mai devreme, noul Senna GTR va fi dezvoltat intr-o editie limitata care va cuprinde numai 75 de unitati. Toate aceste unitati vor fi asamblate manual la uzina McLaren din Woking. Ce este insa cel mai interesant este ca deja toate cele 75 de exemplare au fost vandute.

Pretul nu este deloc unul de neglijat, cei de la McLaren solicitand nu mai putin de 1.1 milioane de lire sterline, fara taxe. Conform primelor informatii, primele unitati vor ajunge la clienti in toamna acestui an, in luna septembrie.

VIDEOCLIPUL ZILEI