Conceptul Subaru Viziv Tourer: un break cu tractiune integrala si motor boxer este prezent la Geneva

Conceptul Subaru Viziv Tourer: un break cu tractiune integrala si motor boxer este prezent la Geneva

Va mai amintiti de modelul break Subaru WRX? Ei bine, nu vrem sa va dam sperante desarte, cel putin nu inca, insa modelul de care vorbim in cele ce urmeaza ar putea fi felul in care cei de la Subaru ne anunta ca se gandesc serios la o continuare a acestei masini de familie foarte performante.

Modelul a debutat la Salonul Auto de la Geneva 2018, este un Tourer si cel mai recent concept VIZIV (Vision for Innovation), propunand o caroserie break foarte sportiva, cu linii agresive si multe accente din fibra de carbon.

Asemeni conceptelor mai vechi VIZIV, cei de la Subaru nu au dezvaluit inca nici un detaliu despre masina, insa au mentionat ca noul Tourer foloseste sistemul de tractiune integrala al marcii si, sub capota, ne vom intalni cu un motor boxer.

Modelul este dotat cu jante de 20 de inch si a fost gandit ca o masina pentru maximum patru persoane, desi nu avem deocamdata imagini din cabina. Ceea ce stim, insa, este ca are 4,77 metri lungime, 1,93 metri latime, 1,43 in inaltime si un ampatament destul de generos, de 2,73 metri.

Asa cum se intampla cu majoritatea masinilor concept, si VIZIV Tourer se bucura de un sistem de autonomie avansat si este dotat cu cea mai noua generatie Subaru EyeSight, care consta in doua camere aplicate pe partea de sus a parbrizului.

Tot camere intalnim si in locul oglinzilor laterale conventionale, in timp ce manerele portierelor au fost inlocuite de ceea ce pare sa fie un sistem operat prin atingere, amplasat la baza geamurilor laterale.

Modelul beneficiaza si de spoilerele frontale si dorsale ceva mai proeminente care, alaturi de cele doua guri ale sistemului de esapament, de difuzorul spate si de cele doua guri de aer de pe fata, contribuie la imaginea de masina sportiva de care vorbeam mai devreme.

Oficialii de la Subaru sustin ca toate modelele Viziv, prezentate inca din 2013, au menirea de a oferi o idee despre directia pe care o va urma marca, in ceea ce priveste designul si dezvoltarea de noi masini, asa ca speram ca acest nou Tourer sa aiba si un echivalent de productie in viitorul apropiat.

VIDEOCLIPUL ZILEI