2018 Mercedes-Benz Clasa C Facelift: ce aduc nou pe piata nemtii?

2018 Mercedes-Benz Clasa C Facelift: ce aduc nou pe piata nemtii?

Mercedes-Benz ramane pe val. Dupa prezentarea Mercedes-Benz Maybach Clasa S si, bineinteles, castigarea luptei pentru suprematie in categoria limuzinelor de lux, constructorul german aduce si Clasei C modificari subtile, insa cu un impact deosebit.

Primele fotografii publicate de producator prezinta o reimprospatare a noului Clasa C, automobilul ce ocupa prima pozitie in vanzarile ultimilor doi ani.

Modelul ce va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva in martie 2018 prezinta schimbari estetice subtile pentru in ambele versiuni (Sedan si Break).

In ceea ce priveste aspectul exterior, liniile raman aceleasi, schimbarile efective vizand restilizarea spoilerelor frontale si posterioare si forma blocurilor de lumini. Exteriorului ii mai sunt aduse si doua modificari ce privesc nuantele metalice noi. Astfel, caroseria poate primi inca doua nuante: Mojave Silver si Emerald Green.

La interior, Mercedes-Benz Clasa C aplica un design digital menit sa uneasca cele doua display-uri, lucru aplicat inclusiv pe gama Clasei A. Ecranul complet digital de 12.3 inch cu o rezolutie Full HD este elementul caracteristic Clasei E, dar care pana acum lipsea din lista celui mai vandut Mercedes-Benz din ultimii doi ani. De asemenea, celelalte instrumente de bord se pot adapta in functie de stilul de condus. Astfel, ceasul digital si celelalte elemente pot fi personalizate in trei module Classic, Sport sau Progressive.

Display-ul central, parca rupt din bord, leviteaza desupra acestuia in doua dimensiuni: cu o diagonala de 7 inch sau de 10.2 inch, cel din urma in format 16:9.

Volanul noului Clasa C este modificat, elementele de noutate fiind prevazute de doua zone de touch prin care soferul poate actiona diferite functii ale sistemului de comunicatie si al celui media.

Sistemele de siguranta ale noii versiuni Clasa C 2018 privesc franele standard automate de tip Active Brake Assist, tehnologii ce recunosc pietonii sau biciclistii, functii ce confera clientilor posibilitatea rularii semi-automate si alte gadget-uri de care soferii si pasagerii se pot bucura (camere, detectoare radar si multe altele).

La acestea se pot adauga si pachetele de lumini Multibeam LED, tehnologii ce inlocuiesc anteriorul Intelligent Light System LED cu 84 de leduri controlabile individual. De exemplu, noul sistem Ultra Range (Faza lunga) este capabil sa produca o intensitate de lumina pana la limita permisa de lege.

In ceea ce priveste confortul, germanii nu omit nicio ocazie de a se promova, astfel Sistemul Energizing este singura tehnologie care are capacitatea sa asigure controlul tuturor elementelor de confort ale masinii (climatizare, masaj, incalzire sau ventilatie in scaune, muzica si sistem de 225 de W).

Din nefericire, Mercedes-Benz creste suspansul clientilor si afirma ca doar la Salonul Auto de la Geneva va prezenta si propulsorul de sub capota noului Clasa C, transmisia si celelalte elemente tehnice. Asadar luna martie 2018 va fi vestitorul primaverii cu aroma de Mercedes-Benz Clasa C.

VIDEOCLIPUL ZILEI