McLaren prezinta la Geneva noul Senna GTR Concept

McLaren prezinta la Geneva noul Senna GTR Concept

Salonul Auto de la Geneva 2018 nu ne aduce in fata ochilor numai modele de strada care sa ne faca sa visam cu ochii deschisi, ci si unele modele dedicate exclusiv circuitului.

Unul dintre producatoriii care s-a prezentat la Geneva cu un astfel de model sunt cei de la McLaren, acestia aducand pe scena din capitala tarii Cantoanelor noul Senna GTR Concept. Asa cum spuneam, acesta va fi un model construit special pentru a face fata pe circuit, neputand fi folosit la nivelul strazii. 

Din informatiile provenite de reprezentantii McLaren, productia acestor modele va incepe din anul 2019. Acestea vor fi construite manual in cadrul fabricii din Woking, numarul lor total nefiind mai mare de 75 de unitati.

Informatiile ne-au fost oferite chiar de catre Mike Flewitt, CEO-ul celor de la McLaren, acesta spunandu-ne ca noile modele Senna GTR vor beneficia de si mai multa putere si de o apasare aerodinamica de pana la 1.000 de kilograme. De asemenea, acesta a mai tinut sa mentioneze faptul ca noile modele Senna GTR vor avea o aderenta imbunatatita in comparatie cu modelele standard McLaren Senna. 

Oficialul McLaren nu a fost intocmai cel mai generos atunci cand ne-a oferit informatii despre viitoarele modele Senna GTR, asa ca prea multe nu avem a va spune la acest moment. Unul dintre punctele care ne este deja cunoscut este in legatura cu structura Monocage III care va fi folosita pentru aceste modele. De asemenea, se pare ca noile Senna GTR vor avea aceeasi masa totala ca si modelele strandard Senna, adica 1.198 de kilograme.

Stim ca si voi sunteti curiosi in special de performantele tehnice de care se vor face capabile noile modele Senna GTR, insa mai avem de asteptat pana ce vom afla informatii in acest sens. Cel mai probabil insa, marea majoritate a cifrelor vor fi facute publice in cursul anului curent. 

Daca nu stim inca cifrele de performanta, haideti sa ne uitam putin macar la echiparea tehnica de care noile modele vor beneficia. Astfel, se pare ca acestea vor avea sub capota o unitate de motorizare V8 bi-turbo, cu o capacitate de 4.0 litri, care va putea dezvolta nu mai putin de 825 de cai putere.

Unitatea va fi cuplata la o transmisie derivata. De asemenea, specialistii de la McLaren vor aduce unele imbunatatiri atat la nivelul suspensiei, cat si la nivelul pachetului aerodinamic. Suna destul de promitator, nu-i asa?!

VIDEOCLIPUL ZILEI