Morgan EV3 prezinta o viziune total diferita pentru o masina electrica

Morgan EV3 prezinta o viziune total diferita pentru o masina electrica

Morgan Ev3 si-a facut debutul la Salonul Auto de la Geneva 2016 cu un model de motor ECO ce da peste cap lumea motoarelor special concepute pentru a fi pe aceeasi linie cu mediul si natura. Persepctivele se schimba odata cu acest Morgan EV3 despre care se spune ca ar fi facut pe comanda si lucrat manual, iar forta sa atunci cand este pus in miscare este dementiala.

Este cam tot ce ti-ai putea dori de la o masina, mai ales daca iubesti natura. Initial a existat modelul Phase 1 EV3, in 2015. Acum insa, versiunea finala de EV3 prezinta un corp motor format din trei motoare electrice care cantaresc, impreuna, mai putin de 500 de kg si pot parcurge undeva la 244 de kilometri.

Morgan EV3 este o masina agila, puternica si, mai ales, capabila sa atinga suta de kilometri in in mai putin de 9 secunde, avand o viteza maxima de 145 de km/h. Masina are incorporata in carcasa tubulara a sasiului o baterie cu litiu cu o putere de 20 de KWh si un motor care suporta tractiunea rotilor pe fata si care dezvolta 62 CP.

Pe langa detaliile legate de motorizare este de precizat ca Morgan EV3 este primul vehicul care are in componenta sa exterioara fibra de carbon. Majoritatea componentelor sunt fabricate in Marea Britanie. Panourile sunt lucrate din aluminiu si lemn pe un cadru de lemn de frasin.

Sa ne intelegem ca panourile sunt realizate manual, asa ca masina aceasta, chiar daca nu este un monstru al soselelor, este o adevarata opera de arta. Avem de-a face cu un tail lift care-si are originile pe masinile de curse Morgan 3 Wheeler din 1930.

Bordul este fabricat din lemn si chiar daca aspectul exterior si interior pastreaza un aer vintage, calculatorul de bord este digital si face senzatie. Ceea ce trebuie sa retinem este ca dupa showul de la Salonul Auto de la Geneva, Morgan EV3 va fi scos la vanzare in al patrulea trimestru al anului 2016, adica pe la final de an.

Sarbatorile vor fi prilej de cadouri pe patru roti pentru cei pasionati. Nu stim un pret exact, inca, insa tot ce stim este ca suma lui Morgan EV3 poate fi comparata cu pretul unui 3 Wheeler pe benzina. Zvonurile spun ca Morgan Motor Company va primi finantare intocmai pentru a construi si aduce pe piata auto cat mai multe masini care iubesc mediul.

VIDEOCLIPUL ZILEI