Salonul Auto de la Frankfurt pleaca din … Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt pleaca din … Frankfurt

Frankfurt nu va mai gazdui Salonul Auto de la … Frankfurt, un alt oras din Germania urmand sa organizeze incepand cu anul viitor cel mai important eveniment al lumii auto din luna septembrie.

Saloanele auto nu se mai bucura de o popularitate prea mare in ultimii ani, tot mai multi producatori de renume alegand sa nu participe la aceste evenimente, considerate pana nu in urma cu mult timp extrem de importante pentru toata lumea de pe scena auto globala. In schimb, multi constructori au decis sa spuna pas in ultimii ani si sa isi organizeze propriile evenimente de lansare pentru modelele dezvoltate.

Salonul Auto de la Frankfurt este considerat la acest moment unul dintre cele mai importante evenimente din lumea auto, fiind organizat in fiecare toamna incepand cu anul 1951 si pana astazi.

Desi se bucura de o asemenea traditie, tot mai multi constructori au decis in ultimii ani sa nu participe la eveniment, drept pentru care popularitatea acestuia a scazut pana la un nivel dramatic in anul 2019. In aceste conditii, nu este de mirare daca in perioada urmatoare vom fi martorii unor schimbari majore in legatura cu aceste saloane auto, care pana in urma cu nu mult timp atrageau zeci de mii de pasionati auto din toate colturile lumii.

In acest context, Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA) a anuntat recent ca salonul auto nu va mai fi organizat incepand cu anul 2021 in cadrul centrului de expozitii Messe Frankfurt. Astfel, evenimentul va fi organizat de un alt oras important din Germania incepand de anul viitor, pe lista potentialelor gazde regasindu-se orase precum Berlin, Koln, Hamburg, Hanovra, Munchen si Stuttgart. Ba mai mult decat atat, chiar si Franfurt si-a depus totusi candidatura pentru organizarea IAA 2021.

Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA) a stabilit deja si care sunt orasele care au intrat in finala pentru gazduirea Salonului Auto din 2021. Mai exact, este vorba despre Berlin, Hamburg si Munchen. Pana la aceasta ora nu sunt cunoscute exact criteriile care au fost luate in considerare pentru departajarea acestor orase, insa decizia a fost luata deja.

Castigatorul acestei curse pentru gazduirea unui salon auto international in 2021 va fi anuntat de cei de la FDA in perioada urmatoare, mai multe detalii urmand sa se afle in saptamanile ce vor urma. Pana atunci insa, ramane ca in aceasta toamna sa ne bucuram impreuna de ultimul Salon Auto de la Franfurt!

VIDEOCLIPUL ZILEI