Frankfurt 2019: Mercedes-Benz Clasa G cu pachetul Adventure Brabus e complet pregatit sa exploreze

Frankfurt 2019: Mercedes-Benz Clasa G cu pachetul Adventure Brabus e complet pregatit sa exploreze

Sunteti pregatiti de aventura? Incercati noul Mercedes-Benz Clasa G cu pachetul Adventure al celor de la Brabus!

Modelul Clasa G cu propulsie V12 nu va fi singurul nou Brabus prezent luna aceasta la Frankfurt Motor Show, „fortareata” luxoasa de 900 de cai putere avand alaturi si o versiune off-road-ready a legendarului SUV.

Echipata cu noul pachet Adventure, aceasta varianta ceva mai versatila a Clasei G pare sa aiba la baza modelul G500 4×42, dar fara axele portal. Masina are o garda la sol ceva mai inalta decat versiunea standard si este echipata cu un kit de caroserie widebody, elemente care ii dau o imagine cu adevarat amenintatoare.

Modelul care va ajunge la Frankfurt are la baza un G350d, dar specialistii de la Brabus sustin ca vor oferi aceste imbunatatiri pentru toate versiunile lui W463. In cazul variantei diesel, motorul in sase cilindri de 3,0 litri are cu 44 de cai si cu 60 de Nm mai mult, atingand 330 de cai si un cuplu-forta de 690 Nm.

Puterea suplimentara permite acestui SUV destul de capabil sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 7,2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 202 km/h. Poate nu vi se pare prea mult, dar nu uitati ca acest model din Clasa G cantareste nu mai putin de 2.376 de kg.

Partea „de aventura” din acest pachet nou se refera la suspensiile ajustabile pe inaltime, care pot ridica modelul cu pana la 40 de mm, mai ales daca aveti nevoie de o garda la sol ceva mai inalta in zone accidentate.

Ne putem da seama imediat ca nu avem de-a face cu o versiune standard G atunci cand ne uitam la deflectorul care se afla deasupra parbrizului, pe care sunt montate si patru lumini LED auxiliare, pentru o si mai buna iluminare noaptea. Mai mult, un portbagaj urias, montat pe toata lungimea capotei, face din acest SUV o masina si mai practica, la care contribuie si winch-ul frontal, flancat de doua guri de aer imense.

Si partea din spate a acestei versiuni a trecut prin cateva schimbari, roata de rezerva fiind sustinuta de un nou element din fibra de carbon. Pe dreapta acestuia se afla o scara care usureaza accesul la portbagajul de pe masina.

Cu 10 cm mai lat decat un G350d standard, noul G-Class de aventuri are, astfel, o statura si mai impresionanta, la care contribuie, fara urma de indoiala, si jantele de 20 de inch, „incaltate” cu pneuri off-road R20 de 285/55.

Asa cum va spuneam mai devreme, noul Mercedes-Benz Clasa G echipat cu pachetul Adventure va fi prezentat la Frankfurt, la standul Brabus mai exact, eveniment care va aduna, in perioada urmatoare, o gramada de noi modele si idei din lumea auto.

VIDEOCLIPUL ZILEI