Salon Auto Frankfurt 2019: Hyundai prezinta versiunea speciala i30 N Project C

Salon Auto Frankfurt 2019: Hyundai prezinta versiunea speciala i30 N Project C

Hyundai se prezinta in aceste zile la Salonul Auto de la Frankfurt cu o serie de surprize extrem de interesante, printre ele numarandu-se si i30 N Project C, o editie speciala a modelului i30 N.

Producatorul sud-coreean a publicat in urma cu nu mult timp primul clip oficial cu editia speciala i30 N Project C, versiune speciala ce va putea fi admirata in perioada urmatoare in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Pana sa trecem la mai multe detalii, trebuie sa spunem ca este vorba despre o editie speciala care va fi construita intr-o serie limitata ce va cuprinde numai 600 de exemplare!

In comparatie cu versiunea sa de baza, versiunea speciala i30 N Project C este construita cu elemente de caroserie mai usoare. Astfel, oficialii constructorului sustin ca au folosit la dezvoltarea acestei versiuni elemente din plastic ranforsat cu fibra de carbon si aluminiu, scopul principal fiind acela de a reduce masa totala a lui i30 N Project C cu 50 de kilograme.

De asemenea, centrul de greutate a fost coborat cu 8.8 milimetri, garda la sol scazand de asemenea cu 6 milimetri in comparatie cu versiunea de serie i30 N. Nu in cele din urma, mai aflam de la oficialii Hyundai ca i30 N Project C integreaza si o serie de elemente de caroserie restilizate, menite sa imbunatateasca aerodinamica generala a modelului.

Din punct de vedere tehnic, versiunea speciala Hyundai i30 N Project C este echipata cu o unitate de motorizare cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 275 de cai putere si un cuplu maxim de 353 Nm.

De asemenea, este important de mentionat ca bolidul beneficiaza si de o functie de Overboost care promite sa genereze un cuplu maxim total de 378 Nm. In cele din urma, mai trebuie sa spunem ca transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze manuala, cu sase rapoarte.

In aceste conditii, haideti sa aruncam o privire si asupra cifrelor de performanta pe care le promite aceasta versiune speciala Hyundai i30 N Project C! In primul rand, viteza maxima a acestuia a fost limitata la 250 km/h, ceea ce este de ajuns pentru cei mai multi dintre soferii obisnuiti.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata intr-un timp de 6 secunde, ceea ce inseamna ca versiunea speciala i30 N Project C este un pic mai rapida decat versiunea standard, care are nevoie de 6.2 secunde pentru acelasi sprint.

VIDEOCLIPUL ZILEI