Salon Auto Frankfurt 2019: Hyundai prezinta noua generatie i10

Salon Auto Frankfurt 2019: Hyundai prezinta noua generatie i10

Hyundai i10 a primit astazi o noua generatie care ne aduce in prim plan o infatisare exterioara ceva mai sportiva si un interior modern, dotat cu tehnologii de ultima generatie.

Inceputul toamnei este unul important in industria auto, multi producatori fiind gata sa ne prezinte surprizele la care au lucrat pe perioada verii. Asa se intampla si cu cei de la Hyundai, care ne prezinta astazi noua generatie a modelului i10.

Dezvaluirile de astazi vin dupa aproape o luna dupa ce cei de la Hyundai au publicat primele schite cu modelele celei de-a treia generatii i10. Premierea cu public va avea loc in cele din urma peste numai cateva zile, in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Noua generatie nu ne aduce surprize mari atunci cand vine vorba de dimensiuni, noile modele avand o lungime de 3.67 metri. Latimea a ajuns acum la 1.69 metri, crescand astfel cu 20 de mm, in timp ce inaltimea a scazut cu 20 de mm.

Noul i10 ne este prezentat cu un design mai sportiv, pus in evidenta de noile jante cu dimensiuni de 16 inci care sunt oferite in mod optional, de forma grilei frontale sau de luminile de zi cu LED. Clientii pot alege intre zece culori pentru caroserie, trei dintre acestea fiind noi: Brass, Dragon Red, respectiv Aqua Turqoise. De asemenea, clientii pot opta intre un plafon de culoare rosie sau neagra.

Mai multe noutati importante regasim insa la interior, acolo unde plansa de bord este acum mai mare datorita cresterii latimii. Sistemul de infotainment are acum o diagonala de 8 inci, ceea ce ii face pe cei de la Hyundai sa sustina ca este cel mai mare din segment.

Conectivitatea este acum la cel mai inalt nivel, aplicatiile Apple Car Play si Android Auto fiind disponibile. De asemenea, tot la interior mai regasim acum si un sistem care permite incarcarea wireless a telefonului.

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa stiti ca nu avem foarte multe surprize! Pentru inceput, noul Hyundai i10 va fi disponibil doar alaturi de doua unitati de motorizare, ambele pe benzina. Astfel, varianta de baza vine la pachet cu un motor MPI cu capacitate de 1.0 litru si care este capabil sa dezvolte 67 de cai putere si un cuplu maxim de 96 Nm.

Clientii pot opta si pentru o versiune mai puternica insa, de 1.2 litri, capabila sa genereze 84 de cai putere si un cuplu maxim de 118 Nm. Cele doua motoare pot fi comandate alaturi de o cutie de viteze manuala cu 5 trepte sau alaturi de o cutie de viteze robotizata (AMT).

VIDEOCLIPUL ZILEI