Hyundai Veloster N ETCR: o masina de curse electrica serioasa cu tractiune pe spate!

Hyundai Veloster N ETCR: o masina de curse electrica serioasa cu tractiune pe spate!

Hyundai prezinta prima sa masina electrica de curse: Veloster N ETCR!

Masinile electrice sunt atotprezente, se pare, la editia de anul acesta a Frankfurt Motor Show. Pe langa modelele complet electrice prezentate de producatori, printre care si noul Volkswagen ID.3, sau numeroasele oferte hibride, ca Mercedes-Benz GLC 350e, Hyundai a decis sa participe la intalnirea de la Frankfurt cu modelul complet electric de curse Veloster.

Modelul poarta numele Veloster N ETCR si, trebuie neaparat sa remarcam aceasta idee, este prima oferta de acest tip a celor de la Hyundai, o masina care va lua parte la cursele noului campionat ETCR.

La exterior, noul vehicul de curse electric seamana foarte mult cu versiunea echipata cu motor pe combustie interna, deja cunoscuta N TCR. Diferenta apare sub capota, unde in locul motorului turbo in patru cilindri, care produce 350 de cai, pe N ETCR ne intalnim cu un singur propulsor electric.

Din pacate, Hyundai nu ne-a oferit nici o cifra legata de acest motor, dar promite ca va incepe testarea sa oficiala spre finalul lunii septembrie. Ceea ce ne-a intrigat pe noi, insa, este faptul ca toata puterea acestui propulsor electric este transmisa doar catre rotile din spate.

Da, ati citit bine, noul Hyundai Veloster are tractiune spate. Lucrurile au fost chiar mai interesante atunci cand am aflat ca motorul electric al masinii nu este montat pe fata ci la mijloc, imediat in spatele soferului. Asta inseamna ca, desi noul Veloster seamna cu versiune turbo cu tractiune fata TCR, se va comporta cu totul altfel pe circuite.

„Astazi, am trait un moment important in istoria Hyundai Motorsport”, a declarat Thomas Schemera, vicepresedintele executiv Hyundai si seful departamentului care produce acest model.

„Suntem foarte mandri sa va prezentam noul Hyundai Veloster N ETCR, prima noastra masina de curse complet electrica, gandita specific pentru regulile ETCR. Ne gandim la acest moment de ceva timp si suntem extrem de incantati sa deschidem un nou capitol pentru compania noastra”, a mai spus oficialul Hyundai.

Din pacate, nu avem prea multe alte amanunte despre masina, dar suntem curiosi sa aflam ce se ascunde sub grafica extrem de colorata sau sub aripa masiva de pe partea din spate a noului Veloster N ETCR.

Deocamdata, suntem siguri ca modelul va capta atentia tuturor celor prezenti, de saptamana aceasta, la Frankfurt Motor Show 2019.

VIDEOCLIPUL ZILEI