Frankfurt 2019: BMW prezinta un X5 adaptat la pile de combustibil pe hidrogen

Frankfurt 2019: BMW prezinta un X5 adaptat la pile de combustibil pe hidrogen

Standul BMW din cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt gazduieste si un nou prototip care a fost construit avand la baza actuala generatie X5, echipat cu un sistem de propulsie cu pile de hidrogen.

Chiar daca cu totii vorbim din ce in ce mai mult despre masinile electrice, unii producatori lucreaza intens in paralel si la dezvoltarea unor sisteme de propulsie cu pile de hidrogen (Fuel Cell).

Rezultatul il putem vedea acum la Frankfurt, acolo unde germanii de la BMW s-au prezentat cu I Hydrogen NEXT, un prototip bazat pe actuala generatie X5. Practic, este o masina electrica pe pile de hidrogen, care are mai multe roluri in strategia producatorului bavarez.

BMW I Hydrogen Next anunta in primul si primul rand un model care va fi produs in serie limitata in 2022. In cele din urma, cel mai devreme in 2025, germanii de la BMW vor dezvolta modele de serie larga care vor putea fi achizitionate de clienti.

Bineinteles, oficialii marcii recunosc ca “planul depinde foarte mult de cerintele pietei si de conditiile generale”. Totusi, este important ca stim ca cei de la BMW lucreaza intens si in aceasta directie!

Din pacate, pana la acest moment, despre acest I Hydrogen NEXT nu avem foarte multe informatii din partea celor de la BMW, germanii preferand sa nu ne dea detalii in legatura cu puterea sau cu autonomia acestui prototip.

In schimb, asa cum spuneam si in randurile anterioare, cei de la BMW ne transmit ca acest prototip ne va face cunostinta in 2022 cu “urmatoarea generatie a sistemelor de propulsie electrica cu pile de combustie cu hidrogen”.

Pentru a putea pune pe picioare acest prototip, cei de la BMW operat mai multe modificari usoare asupra actualului X5, care au avut in special rolul de a integra modelul in linia estetica a modelelor din gama i.

Nu este pentru prima data cand auzim de dorinta celor de la BMW de a merge si in aceasta directie a sistemelor de propulsie alternativa. Spre exemplu, bavarezii au un parteneriat cu Toyota inca din 2013 pentru co-dezvoltarea unui sistem de propulsie care utilizeaza tehnologia pilelor de combustie.

Mai mult decat atat, in 2017, cei de la BMW si de la Toyota s-au unit si cu alte 11 companii de top din energie, transporturi si industriale, lansand o initiativa globala numita Hydrogen Council. La ora actuala, aceasta initiativa este sustinuta de peste 60 de companii!

VIDEOCLIPUL ZILEI