2020 Cadillac XT6: un CUV cu trei randuri de scaune si motorizare V6!

2020 Cadillac XT6: un CUV cu trei randuri de scaune si motorizare V6!

In ultimul deceniu, in timp ce competitia a lansat pe piata mai multe modele crossover cu trei randuri de scaune interesante, Cadillac nu a avut pe piata decat modelul SUV Escalade si intermediarul XT5. In 2018, modelul compact XT4 s-a alaturat familiei sedan a producatorului, iar 2019 este rezervat unei masini complet noi: Cadillac XT6.

Producatorul american ofera, in sfarsit, un vehicul cu trei randuri de scaune, care este mai mult decat o conversie a unui pickup cu motorizare V8, cu o forma oarecum unghiulara, denumit XT6, si a debutat la North American International Auto Show 2019, umpland un spatiu gol important in familia Cadillac.

Cu toate acestea, desi modelul este important pentru Cadillac, pozitia pe piata mondiala a lui XT6 este dificil de estimat. Cu aproape 75 de cm spatiu pentru picioare si 95 de cm pentru cap, noul XT6 ofera mai mult spatiu pe al treilea rand de scaune decat Acura MDX sau Audi Q7, dar si mai mult confort pentru cap decat Infiniti QX60.

Un inceput perfect pentru masina, mai ales daca ne gandim ca acest al treilea rand de scaune poate fi pliat, inca de la versiunea standard, electric.

Ca si absenta pana acum a modelului XT6 din portofoliul marcii, trebuie sa recunoastem ca ne lipseste ceva la capitolul tehnologie pe aceasta masina: senzationalul Super Cruise. In afara de acesta, noul model Cadillac este echipat standard cu un sistem de atentionare la coliziunea frontala (cu franare automata de urgenta), un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte (cu alerta la traficul din spate) sau un asistent la pastrarea benzii de mers.

La capitolul optiuni, trebuie sa amintim de sistemul de control adaptiv al vitezei, de camera surround, de vederea pe timp de noapte sau de celebrul display head-up. Dupa cum vedeti, ca si pe modelul XT4, nu apare nicaieri mentionat si sistemul Super Cruise, asa ca speram ca inginerii de la Cadillac ii vor gasi loc printre tehnologii inainte de lansarea oficiala.

Cu toate acestea, chiar daca lipseste Super Cruise, masina beneficiaza de tehnologii din cele mai noi si interesante. Ca si pe XT4, pe XT6 ne vom intalni cu un sistem de „imperechere” pentru telefoanele smart compatibile. Ce inseamna asta? Ei bine, in loc sa actionati display-ul sistemului de infotainment sau al telefonului, e de ajuns sa atingi telefonul de iconita de pe bord si acesta se va conecta la Bluetooth.

In plus, cei care detin telefoane compatibile se vor bucura, gratie unui sistem nou de 15 watti, de incarcare rapida wireless. Nu lipseste nici sistemul audio premium cu 14 incinte, un Bose Performance Series, si nici sistemul de infotainment cu ecran de 8 inch, compatibil atat cu Apple CarPlay cat si cu Android Auto.

Conform oficialilor de la Cadillac, noul XT6 este propulsat de un motor V6 de 3,6 litri, care produce 310 cai putere, iar transmisia automata in noua trepte trimite aceasta putere catre un sistem de tractiune integrala cu dublu-ambreiaj. Nu ni se pare deloc o idee rea!

La fel de mult ne place si suspensia spate independenta, cu prindere in cinci puncte, arcurile frontale McPherson sau amortizoarele adaptive amplasate pe toate cele patru colturi ale masinii. In versiunea standard, modelul are sub el jante de 20 de inch, dar cei interesati pot opta, daca vor cumpara versiunea XT6 Sport, pentru unele de 21 de inch.

Pe aceasta varianta, XT6 Sport, ne mai intalnim cu o grila fontala de culoare neagra si cu geamuri fumurii, modificari importante pe fata si pe spate, stopuri clare si un sistem de esapament unic.

O alta versiune oferita de Cadillac, Premium Luxury, mentionata de producator in informatiile oficiale, inlocuieste toate aceste elemente cu unele mai deschise la culoare, iar stopurile vor fi de culoare rosie. Indiferent de versiunea aleasa, farurile proiectoare LED fac parte din echipamentul standard, dar cei interesati pot opta pentru variante mai performante.

Cadillac nu a anuntat inca pretul pentru noul XT6 2020, dar a confirmat ca va fi valabil pentru comenzi inca din aceasta primavara.

VIDEOCLIPUL ZILEI