Sexy sau foarte sexy? Toyota dezvaluie a opta generatie Camry!

Sexy sau foarte sexy? Toyota dezvaluie a opta generatie Camry!

Toyota cauta sa aduca un plus de energie pentru cel mai bine vandut model al sau din Statele Unite, Toyota Camry. Si oare unde puteau face aceasta prezentare daca nu la Salonul Auto de la Detroit, care este in plina desfasurare in aceste zile? Constructorul japonez a dezvaluit cea de-a opta generatie Camry, cu ajutorul careia spera sa isi mentina locul fruntas printre preferintele americanilor.

Noua Toyota Camry este produsa pe platforma Toyota Global Arhitecture, care va fi impartita cu alte modele ale brandului, fapt care ii permite companiei sa imparta costurile si sa isi imbunatateasca calitatea.

Conform spuselor reprezentantilor companiei, noul Camry va fi cel mai sportiv model al lor, ei mentionand chiar in timpul prezentarii oficiale ca „viitorii clienti vor avea de ales intre sexy sau foarte sexy”. Sa vedem daca declaratiile lor sunt adevarate, pentru ca strategia de a emite un asemenea slogan se pare ca a dat roade pana acum printre americani.

Noua generatie Camry va fi un pic mai lunga, ampatamentul crescand cu 2 inci, dar este si un pic mai joasa pentru ca are un acoperis cu 1 inci mai scurt. Caroseria mai lunga si mai joasa este o caracteristica normala in lumea auto de astazi, iar designerii isi doresc sa obtina un aspect mai atletic.

Camry vine cu trei optiuni de motorizare noi: un motor cu sase cilindri de 3,5 litri, un motor cu patru cilindri in linie de 2,5 litri conectat o cutie de viteze automata cu opt trepte si o unitate hibrida. Sistemul hibrid va fi construit pe arhitectura Toyota Hibrid System (THS II) si va contine o unitate pe benzina de 2,5 litri si un motor electric. In ceea ce priveste consumul de combustibil, Camry promite „cel mai eficient consum din clasa sa”, dar nu ne ofera inca nici un detaliu despre acest subiect.

Vice-Presedintele Toyota, Bob Carter, a declarat cu ocazia lansarii noului model ca „nou-nouta Camry este, fara nici o indoiala, cel mai captivant sedan de marime medie pe care l-am produs vreodata”.

Celui mai bine vandut model pe piata americana i-au fost adaugate un design nou, atragator, mai multe tehnologii avansate si sisteme de siguranta de ultima generatie, precum si performante remarcabile.

Printre elementele de siguranta care vin in dotarea standard sunt incluse 10 airbag-uri, un sistem de detectie a pietonilor, dar si cruise control si sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare si pilot automat cu mentinerea distantei fata de vehiculul anterior.

VIDEOCLIPUL ZILEI