Zvonuri sau realitate? Se pregateste un nou coupe VW Tiguan? Sau un nou Arteon Shooting Brake?...

VW Arteon Shooting Brake

Grupul Volkswagen va lansa un numar important de modele noi chiar in acest an. Printre ele se numara un nou VW Golf, un Porsche Cayenne Coupe sau un nou Bentley Flying Spur, dar exista premiere importante si sub marca Skoda sau SEAT.

Sa nu uitam, in acelasi timp, nici de zvonurile legate de un nou Tiguan Couep sau de un nou Arteon Shooting Brake (break, in limba romana!).

Informatia nu a fost, deocamdata, confirmata oficial de producator, dar cele mai noi stiri din presa de specialitate sustin ca vom vedea cele doua versiuni candva la inceputul anului viitor.

Conform presei de specialitate, modelul coupe Tiguan ar putea ajunge pe piata imediat dupa noua generatie a popularului SUV VW, printre semnele particulare numarandu-se un acoperis inclinat si mai multe accente cromate pe partea exterioara.

In mod interesant, presa de specialitate sustine ca aceasta versiune a masinii va fi mai buna din punctul de vedere al motorizarilor decat un Tiguan standard, asa ca vor exista doar variantele cu cele mai bune propulsoare.

Mai exact, asta inseamna ca masina va putea fi cumparata echipata cu un motor bi-turbo diesel de 2,0 litri (de 240 de cai putere) sau cu un propulsor TSI pe benzina de 2,0 litri (care produce 220 de cai). Ambele vin cu transmisie automata in sapte trepte, cu dublu-ambreiaj.

In ceea ce priveste noul Arteon Shooting Brake, acesta va urma aceeasi filosofie a sedanului Arteon, dar va oferi mai mult spatiu pentru pasagerii din spate si mai mult volum in portbagaj. Pentru a-l face diferit fata de un Arteon standard, Volkswagen vorbeste despre o noua propulsie VR6, care ar putea ajunge la 400 de cai putere.

Ce trebuie sa mentionam este ca oficialii marcii nu si-au dat inca aprobarea pentru productia de serie, asa ca ne asteptam la mai multe informatii in urmatoarele luni.

Ca nota finala, presa de specialitate mentioneaza, e adevarat pe scurt, si despre versiuni Tiguan R si Arteon R, care vor fi lansate tot candva in 2020.

Newsletter

Whatsapp