Zvonuri: Renault - Nissan ar putea dezvolta masini autonome impreuna cu Google

Zvonuri: Renault - Nissan ar putea dezvolta masini autonome impreuna cu Google

Conform unor zvonuri aparute in urma cu cateva zile, Alianta Renault - Nissan ar urma sa semneze un parteneriat cu Google pentru dezvoltarea unor masini autonome care sa fie folosite in cele din urma ca taxi-uri sau pentru alte servicii. Desi nu exista niciun fel de informatii oficiale in acest sens, zvonurile indica faptul ca oficialii Aliantei Renault - Nissan sunt foarte aproape de a incheia o intelegere cu cei de la Google pentru o colaborare de acest fel. Suna destul de interesant, insa parca nu ne putem bucura inca asa cum am fi facut-o daca ar fi fost vorba despre o stire confirmata oficial. Insa, haideti sa vedem despre ce ar fi vorba!

Daca este sa dam crezare zvonurilor care circula in ultimele zile, parteneriatul dintre cele doua parti ar urma sa includa utilizarea unor modele Nissan cu tehnologii autonome dezvoltate de Waymo, companie care este detinuta de Google la ora actuala si care activeaza in segmentul masinilor autonome. Intr-o prima faza a acestei colaborari, ar fi vizata dezvoltarea unor taxi-uri autonome. Insa, nu este exclus ca in cele din urma sa fie lansate si alte servicii!

De asemenea, se pare ca cele doua parti au mers si mai departe cu negocierile si au decis sa dezvolte si un sistem de rezervare si plata pentru utilizarea taxi-urilor autonome. In acest fel, cele doua companii nu ar mai fi nevoite sa apeleze la solutii software dezvoltate de alte companii.

Informatiile au aparut pentru prima data in presa japoneza, fiind ulterior preluate de publicatii din intreaga lume. Insa, trebuie mentionat foarte clar ca oficialii Waymo au refuzat sa comenteze toate aceste speculatii pe acest subiect. De asemenea, oficialii Aliantei Renault - Nissan s-au limitat la a spune ca nu au niciun anunt de facut pe marginea acestui subiect. Mai mult decat atat, Nick Twork, purtatorul de cuvant al Aliantei a subliniat faptul ca “aceasta stire este bazata pe zvonuri si speculatii”.

In urma cu doi ani, oficialii Renault aduceau pentru prima data in discutie intentia de a dezvolta si de a lansa in 2020 o masina autonoma de Nivel 4 cu un pret accesibil.

Desi planurile au fost anuntate public, nimeni nu stie daca aceste intentii mai sunt sau nu de actualitate pentru francezi. Anterior, cei de la Renault desfasurasera un test pe o autostrada din Franta cu Symbioz, prototipul unei masini autonome. Ramane de vazut daca in perioada urmatoare vor mai aparea informatii pe acest subiect!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter