Yango, aplicatie internationala de e-hailing, s-a lansat in Romania

Yango Romania

Yango, o aplicatie digitala de e-hailing care opereaza la ora actuala in 16 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a fost lansata la finalul saptamanii trecute si in tara noastra, in Bucuresti. Romania devine astfel a cincea tara a Uniunii Europene in care acest serviciu va fi disponibil, celelalte tari fiind Estonia, Letonia, Lithuania si Finlanda. Yango este parte a grupului Yandex, una dintre cele mai mari companii din zona IT din Europa. Noul serviciu se lauda ca ofera curse la preturi foarte accesibile si servicii de calitate superioara.

Calatoriile comandate prin intermediul acestei aplicatii pornesc de un la un pret de 5 lei cu discount, care include rezervarea masinii, o distanta parcursa de 3 kilometri si o durata a cursei de 7 minute. Spre exemplu, daca vorbim despre o cursa care ar porni din Drumul Taberei si ar avea ca punct de destinatie Centrul Vechi, am observa ca aplicatia ne ofera un pret estimativ de 10 lei.

De asemenea, o cursa care pleaca de la Piata Muncii si ajunge pana in Pipera ar avea un pret estimativ de 11.5 lei. Nu in ultimul rand, daca sunteti interesati de o cursa cu plecare de la Aeroportul Otopeni si pana la Piata Universitatii, trebuie sa stiti ca aplicatia ne ofera un cost estimativ de 35 de lei. Plata curselor este disponibila exclusiv prin intermediul unui card bancar care trebuie inregistrat in aplicatie.

Aplicatia Yango foloseste propriul sistem de cartografiere, directionare si navigatie, precum si o distribuire inteligenta a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Conform spuselor celor de la Yango, aceste caracteristici permit reducerea semnificativa a costurilor nete ale calatoriilor, astfel incat utilizatorii ar urma sa plateasca mai putini bani pentru o cursa. De asemenea, si soferii ar urma sa iasa in cele din urma in avantaj, castigand mai mult. Utilizatorii pot evalua fiecare cursa, putand de asemenea sa ofere sugestii sau sa trimita reclamatii serviciului de suport disponibil la orice ora din zi sau noapte.

Este important de mentionat ca Yango nu are propriile masini sau soferi, lucrand cu parteneri locali - companii de transport. Odata cu lansarea aplicatiei si in tara noastra, un centru dedicat pentru soferi a fost deschis de catre un partener Yango in Bucuresti. In cadrul acestui centru dedicat, soferii se pot familiariza cu aplicatia, pot participa la sesiuni de training si teste si pot gasi raspunsuri la intrebarile lor cu privire la noul serviciu. De asemenea, tot in cadrul acestui centru, soferii se pot odihni!

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Yango

Newsletter