Vw Twin-Up Concept isi face debutul inainte de Tokyo Motor Show

Volkswagen introduce noul concept Twin-Up, o versiune a modelului de clasa mini, cu sistemul hibrid, diesel-electric ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Tokyo, programat luna aceasta.

Moldelul Twin up! cu sistemul hibrid plug-in consuma doar 1,1 litri/100km si isi are originile in conceptul Volkswagen XL1 cu 2 locuri, inaugurat la Salonul Auto de la Geneva in martie.

Sistemul noului model include, la fel ca la XL1, un motor turbo diesel common rail de 800cc cu doi cilindri, asistat de un motor electric.

In timp ce dieselul beneficiaza de un rezervor de 33 de litri, cu 23 de litri mai mare decat pe XL1, motorul electric este tinut in viata de o baterie de 8.6 kWh.

Modelul Twin-Up a primit un pachet de baterii lithium-ion sub scaunul din spate care se prelungeste in portbagaj. Transmisia este asigurata de o cutie automata cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Combinarea celor doua motoare asigura modelului german o acceleratie de la 0 la 60 km/h in 8.8 secunde si de la 0 la 100km/h in 15.7 secunde, iar viteza maxima in modul hibrid ajunge la 140 km/h. Modelul de rulare electric poate garanta o autonomie de pana la 50 km.

Cantareste 1205 kg, mai greu cu 410 kg decat revolutionarul XL1 si are emisii de 27g/km. Propulsia este asigurata de un diesel de 47 de cai putere și 119 Nm. Unitatea conventionala este completata insa de o unitate electrica de 47 de cai, cu 20 de cai mai mult decat ce oferea unitatea de pe XL1.

Volkswagen nu a decis inca daca Twin-Up va fi introdus pe piata, insa are potentialul de a fi un model aflat pe linia de productie, afirma reprezentantii companiei.

Volkswagen a lansat in septembrie versiunea e-Up ce dispune de o motorizare complet electrica, ceea ce inseamna un combustibil de 0%. Modelul incepe de la 26.900 euro in Germania.

De asemenea eclusivistul Volkswagen XL1, produs intr-o serie limitata de 200 de bucati, va fi introdus pe piata din Germania in 2014 cu un pret de pornire de 110.000 euro.

Vom vedea noul Twin-Up expus intr-o forma ceva mai apropiata de productie peste 2 saptamani la Tokyo Auto Show, unde va sta alaturi de versiunea e-Up, model prezentat deja la Frankfurt.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter