VW a anuntat inceperea productiei pentru noile modele T-Roc, Touareg si Jetta

VW Plan productie

Cele mai importante departamente ale producatorului german Volkswagen s-au intalnit, saptamana trecuta (o intalnire anuala, de altfel), la Wolfsburg, in Germania, iar subiectul principal de discutie a fost planul de afaceri "Transform 2025+", cel legat de vehiculele electrice si hibride.

Binenteles ca n-a fost singurul subiect de pe agenda, oficialii Volkswagen au anuntat si la ce sa ne asteptam in 2017, in materie de noi modele.

Inginerii germani vor incepe productia la noul Polo in luna iunie, ceea ce inseamna ca noul supermini va fi prezentat cum trebuie in saptamanile urmatoare.

Un alt model nou, bazat pe platforma celebrului Golf si denumit T-Roc, un crossover compact, va ajunge pe liniile de asamblare pentru piata europeana din luna august. Masina va fi produsa in Europa, mai exact la fabrica grupului Volkswagen din Palmela, Portugalia. Asta inseamna ca ne putem astepta la o prezentare oficiala in urmatoarele luni. Mai mult, Volkswagen a confirmat ca noul model T-Roc va fi valabil si pe piata americana, insa incepand din 2019.

In ceea ce priveste noul SUV de lux Touareg, in varianta mai mare si mai bine echipata, doar pentru piata europeana (deocamdata), inginerii germani pregatesc inceperea fazei de productie pentru luna noiembrie, la fabrica din Bratislava, Slovacia. Cel mai probabil, vom vedea acest nou SUV in septembrie, la Frankfurt Motor Show, desi o aparitie online e posibila cu cateva saptamani inainte de acest eveniment.

Prezentarile de saptamana trecuta au continuat cu detalii despre alte doua modele absolut noi. In primul rand, Virtus se va transforma intr-un sedan Polo, gandit special pentru piata sud-americana, si va incepe productia in luna noiembrie. O luna mai tarziu, noul Jetta, in varianta sa pentru piata nord-americana, va intra in productia de serie.

Mai mult, oficialii de la Volkswagen au anuntat, la aceeasi intalnire, ca noua politica SUV va continua in anii ce vin, marca germana pregatind nu mai putin de 19 modele de acest fel pana la sfarsitul deceniului.

Sunt multi cei care asteptau informatii si despre revenirea modelului Phaeton, din pacate Volkswagen nu a facut nici o referire la acesta. E posibil, din acest punct de vedere, ca noul lansat Arteon, prezentat in timpul intalnirii, sa fie modelul care sa reprezinte marca si in urmatorii ani. Noul sedan fullsize este asteptat sa revina pe piata in jurul anului 2020 si, dupa toate asteptarile, va fi o masina pur electrica.

Dupa un inceput de an 2017 destul de bun ca vanzari, oficialii de la Volkswagen se asteapta ca acest trend sa continue. Ce va putem spune, in acest moment, este ca grupul german se asteapta la cresteri de pana la 10% fata de anul trecut, adica 2,5-3,5% pe trimestru. Nu stim daca oficialii germani sunt doar optimisti, dar n-avem altceva de facut decat sa asteptam finalul anului si sa le verificam predictiile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter