VW vrea cate un model electric in fiecare luna, pana in anul 2025! Cand va incepe productia?

VW ID Vizzion Concept

Constructorii auto incearca sa fure startul atunci cand vine vorba despre masinile viitorului: masinile electrice si cele autonome. Daca despre masinile autonome inca nu se poate discuta legal, adica doar California a permis, pana in acest moment, ca automobile autonome sa poata circula pe strazile publice, despre cele electrice putem scrie articole intregi.

A venit randul nemtilor de la Volkswagen sa vorbeasca despre planurile lor de viitor in ceea ce priveste automobilul alimentat de bateriile electrice. Grupul Volkswagen spune ca vor sa lanseze cate un model electric, lunar, incepand cu anul 2019. 

Planul nemtilor suna foarte bine, insa oare se vor putea tine de treaba? Nemtii au organizat martea aceasta conferinta anuala in care au prezentat bilantul financiar pentru 2017 si planurile de viitor. Asa ca tindem sa le oferim ceva credit de incredere avand in vedere ca au vorbit public despre acest proiect maret.

Nemtii isi doresc ca pana in anul 2025 sa aiba aproximativ 80 de modele electrice in gama de automobile, acestea fiind lansate sub sigla Volkswagen, dar si a celor de la Skoda, Porsche, Seat si Audi.

Matthias Mueller - CEO al grupului Volkswagen - declara ca vor sa-si mareasca flota auto lansand cate un model in fiecare luna. Daca ma intrebati pe mine, este o modalitate excelenta sa poti tine presa ocupata cu un model nou un fiecare luna… mai ales daca ai in spate un scandal Dieselgate care pare ca nu se termina si pe care iti doresti sa-l ingropi cu lucrurile bune pe care le faci.

Cea mai buna parte din aceasta situatie este ca toata lumea are de castigat: presa de specialitate va fi ocupata in fiecare luna cu un nou model electric de la Volkswagen, iar cei care isi doresc un automobil electric nemtesc si sunt fanii marcii, au de unde alege.

Nemtii au mai spus ca la finalul anului 2022 vor avea masini electrice construite in 16 uzine din lume, iar pana in 2030, fiecare dintre cele 300 modele ale Grupului Volkswagen va avea o versiune electrica.

Nemtii au semnat numeroase contracte, care insumeaza un total de 20 de miliarde de euro, pentru bateriile care vor ajuta la propulsia acestor masini electrice - special construite pentru pietele din Europa si China. De asemenea, exista acorduri similare si pentru piata din zona Americii de Nord.

Viitorul suna bine pentru cei de la Volkswagen, iar planul este destul de inteligent, mai ales cand vor sa-si tina imaginea curata in permanenta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter