Vw Golf TDI BlueMotion a batut un nou record in materie de consum

VW Golf TDI BlueMotion a demonstrat ca este „modelul cu un consum de 3 litri” intr-un test DEKRA. Pe traseul Nantes – Copenhaga, Golful echipat cu un motor diesel de 110 cp TDI, a inregistrat un consum de doar 2,92 l motorina la 100 km.

Distanta dintre cele doua orase – 1602 km – a fost parcursa cu un singur rezervor de 50 litri de combustibil.

Simon Thomas, Directorul de Marketing al Grupului Volkswagen si al brand-ului Volkswagen Passenger Cars spune ca: „Este un rezultat cu adevarat impresionant. Traseul demonstreaza ca interactiunea dintre randamentul tehnologiei BlueMotion de economisire a combustibilului si un condus dinamic bine gandit permit economisiri greu de egalat”.

Traseul variat al calatoriei, a inceput din vestul Frantei, in Nantes – oras declarat Capitala Verde Europeana in 2013, continuand prin Paris, Antwerp, Bremen si Hamburg pana in Copenhaga, Capitala Verde a Europei in 2014. Testul, botezat „Think Blue. Eco Ride.” arata ca cifrele standard de consum, conform ciclului NEDC, ce sunt foarte mici: 3,2 litri/100 km si 85 g/km de CO2, pot fi depasite.

Soferii care au luat parte la VW Driving Experience au reusit sa atinga valoarea verificata de 2,92 litri motorina/100 km in traficul normal pe parcursul a 20 de ore si 45 de minute de condus. Rezervorul standard de 50 de litri a fost sigilat in Nantes de un inspector DEKRA, iar la sfarsitul calatoriei au intrat 46,92 litri in acelasi rezervor, sub supravegherea aceluiasi inspector DEKRA.

Modelul Golf TDI BlueMotion este unul dintre cele mai avansate modele din gama Golf. La fel ca restul versiunilor Golf are sistem start-stop in dotarea standard si recuperarea energiei cinetice din franare.

Aerodinamica perfectionata, greutatea totala mai scazuta, transmisia manuala cu 6 trepte modificata si pneurile speciale, optimizate pentru o rezistenta scazuta la rulare, contribuie la ultra-eficienta lui Golf TDI BlueMotion.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter