VW devine oficial cel mai mare producator auto din 2016

VW Logo

Anul 2016 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni ani in ceea ce priveste numarul obtinut de marii producatori auto in legatura cu vanzarile de automobile pe plan mondial. Chiar daca pentru cei de la Volkswagen anul 2016 a adus cu sine un intreg scandal care s-a incheiat cu plata unor prejudicii impresionante, modelele produse de acestia au ramas in topul preferintelor soferilor din intreaga lume.

La inceputul noului an va spuneam intr-un articol ca lupta de la varf se da intre Volkswagen si Toyota, reprezentantii producatorului nipon nefiind inca siguri la acea data de numarul total de unitati comercializate in ultima luna a anului precedent. Intr-un final cifrele au venit, iar cei de la Toyota s-au vazut nevoiti sa isi recunoasca infrangerea dupa o dominatie consistenta in ultimii patru ani.

Toyota a anuntat la inceputul acestei saptamani cifra finala a vanzarilor pe intreg parcursul lui 2016: 10.175.000 de unitati vandute. Aceasta cifra ii duce pe asiatici pe locul al doilea in topul vanzarilor, la doar 137.400 de exemplare distanta de primul loc. Asadar, anul 2016 ii propune pe cei de la Volkswagen ca lideri in topul vanzarilor la nivel mondial.

Cu un total de 10.312.400 de masini vandute pe parcursul celor 365 de zile ale lui 2016, Volkswagen devine cel mai important producator auto la nivel mondial. Practic, cu o crestere de 2.8 procente fata de 2015, Vokswagen dovedeste ca in ciuda scandalurilor in care au fost implicati, masinile produse de ei raman in topul preferintelor oamenilor.

Nu numai in Europa s-au bucurat de succes nemtii, acestia inregistrand cele mai importante vanzari in China. Cu un numar de aproape patru milioane de unitati vandute pe piata asiatica, cei de la Volkswagen si-au asigurat aproape jumatate din numarul total de exemplare vandute in intreaga lume.

Cei de la Toyota au inregistrat o crestere de doar 0.2% fata de cifrele obtinute in anul 2015. Chiar daca s-au bucurat de succes in continuare pe piata auto din tara de origine, inregistrand chiar o crestere de 6.5 procente, asiaticii nu au reusit acelasi lucru si pe celelalte piete de desfacere.

Astfel, celelalte vanzari au inregistrat o scadere de 0.6%, scadere care mai mult ca sigur a facut posibila scaparea printre degete a locului fruntas in clasamentul general al marilor producatori auto din intreaga lume. Important de mentionat este si faptul ca exemplarele Daihatsu s-au bucurat de un succes ridicat pe pietele din strainante, inregistrand o crestere de 5.5 procente.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter