VW Bonneville nu mai ajunge la concurs! Iata care este motivul si cand il putem revedea!

VW Bonneville Jetta

Ghinionul e ceva care loveste pe toata lumea. Nu conteaza daca ai sau nu bani, ghinionul este o chestiune general variabila care te loveste fix atunci cand te astepti mai putin. Colegul meu va povestea despre un model Volkswagen - VW Bonneville - care era pregatit special pentru evenimentul Bonneville Speed Week, scopul unitatii fiind sa stabileasca un nou record pe pista de sare.

Toata lumea a asteptat cu nerabdare sa vada acest model VW in actiune si sa-i cunoasca performantele pe circuitul foarte cunoscut, insa VW Bonneville nu a mai ajuns la destinatie. Asa ca oficialii companiei au fost nevoiti sa vina cu explicatii si sa lamureasca misterul.

Automobilul purta un propulsor cu o capacitate de 2.0 litri si era un TSI capabil sa dezvolte 500 de cai putere. Si daca vedeta evenimentului nu a mai ajuns la destinatie, aceasta s-a programat pentru urmatoarea editie si si-a amanat stabilirea recordului de viteza.

Dar totusi, de ce frumusetea nu a mai putut calca pragul mult asteptatului eveniment? Oficialii au declarat ca au identificat o problema stupida (chiar asta spun ei si probabil de aceea o si numesc ghinion) la sistemul de transmisie. Acestia spun ca au identificat-o in momentul in care automobilul a fost pus pe dyno, iar timp pentru remediere nu mai aveau in acel moment.

VW a decis ca pentru a remedia aceasta problema si pentru a trimite masina la eveniment in timp util, echipele ar fi trebuit sa munceasca undeva la 18 ore pe zi. Lucru pe care oficialii nu l-au acceptat, asa ca s-au vazut cu ghinionul in casa si au decis ca vor participa la editia din septembrie a evenimentului, ca sa aiba timp suficient pentru a reface problema identificata la sistemul de transmisie.

In luna septembrie, tot pe pista de sare din Utah se va desfasura evenimentul Bonneville World of Speed care este putin diferit de marele eveniment Bonneville Speed Week, insa este o ocazie potrivita pentru a arata lumii ce poate modelul pe care l-au construit cei de la Volkswagen. In orice caz, acest al doilea eveniment dedicat vitezei le va da ragaz celor de la VW sa repare problema si sa se prezinte pe circuit cu un produs imbatabil.

La baza acestui model special conceput pentru eveniment sta o Jetta cu un motor cu capacitate de 2.0 litri, TSI, capabila sa produca 500 de cai putere, unitatea avand un sasiu coborat, o cusca de protectie si interiorul golit, niste roti speciale pentru pista de sare pe care va stabili recordul de viteza, dar si doua parasute pentru franare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter