VW pregateste o mare surpriza: Arteon R va primi un motor VR6 turbo! Afla ce putere va oferi!

Poate va mai amintiti, am vorbit despre acest subiect acum cateva saptamani, oficialii de la Volkswagen au fost extrem de clari cand au declarat ca vor extinderea gamei "R", si ce alta cale mai buna exista in afara unui "tratament" de gen a celor mai importante si mai puternice modele ale marcii?

Este vorba, printre altele, si de foarte stilatul Arteon, recunoscut ca fiind "cap de afis" pentru Volkswagen in Europa, care va beneficia de o noua motorizare, un propulsor aflat inca in faza de dezvoltare, un VR6 turbo de 3,0 litri.

Cuvantul cheie in aceasta prezentare trebuie sa fie "turbo", de vreme de astfel modificat, motorul in sase cilindri ajunge la 404 cai putere, mult mai mult decat cei 276 care pot fi intalniti pe cel mai puternic model Arteon aflat la vanzare in acest moment.

Citeste si: VW Arteon poate fi comandat si in Romania! Afla ce pret are!

Datorita faptului ca masina va fi un cap de serie al gamei "R", noul model Arteon va fi dotat cu tractiune integrala 4Motion si cea mai noua transmisie a marcii. Nu avem, deocamdata nici o veste despre o cutie de viteze manuala pe aceasta versiune, insa nici nu avem mari sperante ca se va intampla.

Aceste informatii despre noul propulsor VR6 turbo (la care, asa cum spuneam, inca se lucreaza) vin din surse oficiale Volkswagen, mai exact de la unul dintre purtatorii de cuvant ai marcii, Martin Hube.

Intr-un interviu recent, in timpul lansarii oficiale al noului Polo GTI, oficialul german a mentionat chiar ca noua masina ii va "provoca pe soferi sa incerce chiar si un pic de supravirare", adaugand ca Arteon R va fi "un vehicul foarte puternic si foarte agil".

De fapt, Martin Hube este convins ca noua versiune va avea tot ce-i trebuie pentru a "depasi pe sosea orice model Porsche Panamera care-i iese in cale!". Probabil ca se refera la variantele mai slab echipate ale modelului sedan Porsche...

Stim de ceva vreme despre noul model Arteon cu motor in sase cilindri si trebuie sa recunoastem ca ar putea fi o masina extrem de interesanta, foarte asemanatoare, dealtfel, cu modelul Kia Stinger GT, care ii va fi concurent in clasa sa.

Ne asteptam ca producatorul german sa propuna si o versiune shooting brake insa, in acest moment, este prea devreme sa spunem daca a primit sau nu aprobarea pentru productie.

Te-ar mai putea interesa:

VW Arteon se transforma in Airteon! Iata ce tuning primeste modelul!

ABT Sportsline ne prezinta cel mai puternic VW Arteon! Afla ce putere ofera acest model!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter