Noul VW Arteon vrea sa fure clientii modelelor BMW Seria 5, Mercedes-Benz Clasa E

Am tot discutat saptamana trecuta despre Volkswagen Arteon, noul model prezentat de producatorul german in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Dupa ce am aflat detaliile tehnice ale modelelor, a venit randul sa aflam si preturile de la care acestia pornesc pe piata auto din Germania. Si, desi stiam deja ca nu vor fi niste preturi mici, nu mica ne-a fost mirarea cand am vazut ca pretul minim la care poate fi achizitional un model echipat cu motorizarea de top se apropie de 50.000 de euro.

EI bine, acum a venit randul sa ii ascultam pe reprezentantii constructorului de la Wolfsburg care ne aduc motive suplimentare care ar trebui sa ne faca sa ne gandim mai serios la un model Arteon. Acestia spera fara dar si poate ca noul model va fura un procent semnificativ de clienti ai modelelor rivale BMW Seria 5, respectiv Mercedes-Benz Clasa E.

In primul rand stim despre noul Arteon ca se pozitioneaza in portofoliul Volkswagen deasupra modelului Passat. Daca Passat este un model care se incadreaza mai mult in categoria „business”, Arteon vrea sa impresioneze prin aspectul sau exterior agresiv si sportiv. Cu toate acestea, producatorul german se adreseaza in continuare prin Arteon unui public format si din familisti, dar care isi doresc ceva mai multa sportivitate in domeniul auto. De asemenea, publicul tinta spre care cei de la Volkswagen isi indreapta atentia este format din antreprenori sau angajati cu functii importante.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care toti dintre noi il luam in considerare atunci cand ne hotaram sa cumparam un model nou este legat de problemele de securitate ale masinii spre care ne indreptam atentia. Ei bine, reprezentantii constructorului german incearca sa ne evidentieze faptul ca noul Arteon sta foarte bine la acest capitol.

Poate cel mai important sistem activ de siguranta cu care sunt echipate noile modele Arteon este sistemul adaptive cruise control, tehnologie care detecteaza limitele de viteza prin intermediul camerelor integrate. De asemenea, Arteon se mai bazeaza pe o tehnologie care permite automobilului sa vireze automat pe o banda mai lenta in timp ce franeaza.

Reprezentantii Volkswagen isi lauda noul model si prin dotarile de ultima generatie cu care acesta poate fi echipat. Fie ca vorbim despre blocuri optice full LED, fie ca vorbim despre sistemul de navigatie care este acoperit cu sticla, trebuie sa recunoastem ca Arteon este un model interesant care va castiga multe inimi. Vanzarea noilor modele va debuta incepand cu aceasta vara in Germania.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter