Volvo se bucura de un succes din ce in ce mai mare in China

Articol scris de Adi S., in data de 20 August 2018

Piata chineza este una dintre cele mai importante piete pentru producatorii auto, cererea de acolo fiind extrem de mare. Numai daca ne gandim la o populatie de aproape 1.4 miliarde de oameni, ne putem da seama cu usurinta cat de importanta este aceasta piata pentru producatorii din orice domeniu, nu doar din lumea auto.

Chiar daca nu poate fi vorba despre o piata a masinilor de lux, China compenseaza prin cererea extrem de mare pentru modele de clasa medie. Vorbim astazi despre cei de la Volvo, producator care se pare ca se bucura de o popularitate din ce in ce mai tare in China.

Raportandu-ne la primele sapte luni ale anului, cei de la Volvo au raportat o crestere de 17 procente in comparatie cu perioada similara din anul precedent. Volvo are marele avantaj de a si produce unele modele chiar la fata locului, in gama producatorului suedez existand si modele locale, dedicate special pietei chineze. Printre acestea putem enumera XC60 si S90, doua dintre modelele cele mai cautate in China.

Prin intermediul succesului de care s-au bucurat aceste doua modele, cifrele de vanzari inregistrate de Volvo in China au crescut simtitor. De asemenea, tot in China se mai produce si o versiune speciala a lui S60, versiune dedicata special pietei chineze. Observand avantajul pe care il aduc aceste modele produse direct in China, cei de la Volvo se gandesc serios deja la inceperea importurilor spre China, urmand a fi produse acolo si alte modele din gama. Unul dintre exemple ar fi XC40, un model care va fi dezvoltat incepand din vara lui 2019 si in China.

Tot incepand cu anul 2019, Volvo va produce in China si primele modele ale brandului Polestar, un brand de performanta ce apartine de constructorul suedez. Si la cum ii cunoastem a fi pe unii chinezi, cei situati in patura superioara a populatiei, ne putem gandi deja la un succes important de care se vor bucura unele modele ale celor de la Polestar. Insa, ne vom convinge de acest lucru peste numai cativa ani!

Un alt avataj care a facilitat succesul modelelor Volvo pe piata chineza este chiar Geely, proprietarul chinez, de drept, al constructorului suedez. Asa cum stiti deja, chinezii de la Geely au cumparat Volvo pentru nu mai putin de 1.8 miliarde de dolari, suma care a rezultat intr-o tranzactie istorica pentru chinezi. La acea vreme, principalul obiectiv asumat a fost acela de a face din Volvo un brand de succes si pe piata chineza. Ceea ce s-a si intamplat, cu siguranta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: volvo, vanzari, china
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare