Volvo recheama in service sute de masini din Romania. Care sunt modelele vizate

Compania Volvo a transmis un comunicat prin care regheama in service sute de masini, in Romania.

Volvo Romania a transmis o nota informativa catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, conform careia peste 400 de automobile au fost rechemate in service.

Inginerii Volvo au identificat riscul ca, la anumite masini produse intre 2016 si 2019, compartimentul motor sa ia foc din cauza unei piese din plastic. In acest sens, a rechemat in service un numar de 430 de autovehicule din seriile V40, V40 CC, S60, V60, S90, V90, V90 CC si XC90, cele echipate cu motoare diesel.

Potrivit anuntului, "galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi si deforma. In cel mai rau scenariu există posibilitatea aparitiei unei surse de foc localizata in compartimentul motor". Reparatia consta in modificarea circuitul de racire al EGR si recalibrarea modulului de control al motorului.

Proprietarii masinilor vizate au fost deja anuntati, iar reparatiile vor fi suportate de Volva.

Actuala campanie de rechemare in service vine la numai doua luni dupa o alta actiune similara a celor de la Volvo. Atunci, peste 822 de unitati au fost rechemate in service, din aceleasi cauze ca si acum. Vizate erau masinile produse intrei 2014 si 2019. Noua actiune se refera la masinile care nu au ajuns la service in ultimele doua luni, dar si la cele livrate intre timp de producatorul suedez.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter