Volvo se gandeste la extinderea gamei de SUV-uri

Volvo XC40

Volvo a publicat in aceasta saptamana raportul vanzarilor inregistrate in primele sase luni ale acestui an, suedezii comercializand nu mai putin de 340.286 de masini la nivel global. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile celor de la Volvo au crescut in prima parte a lui 2019 cu 7.3 procente, ceea ce nu este deloc rau. Specialistii din cadrul producatorului suedez au remarcat in acest raport ca apetitul pentru modelele de tip SUV este in continuare in crestere. Spre exemplu, Volvo mentioneaza in acest raport ca 61% dintre masinile noi comercializate in primele sase luni ale anului au fost SUV-uri.

De asemenea, vanzarile obtinute de cei de la Volvo in segmentul SUV-urilor au crescut in primele sase luni din 2019 cu 10% in comparatie cu cele inregistrate in acelasi interval din 2018. Analistii din cadrul constructorului suedez se asteapta ca acest apetit al clientilor pentru SUV-uri sa creasca accelerat si in perioada urmatoare, ajungandu-se la situatia in care 70% dintre masinile comercializate intr-un interval de sase luni sa fie modele SUV. In acest context, cei din conducerea Volvo nu exclud ideea lansarii unor noi modele in acest segment de piata in perioada urmatoare.

Hakan Samuelsson, CEO-ul producatorului suedez, este primul oficial care ofera cateva declaratii pe acest subiect, spunand cu subiect si predicat ca ideea lansarii unor produse noi nu este exclusa la acest moment, in special atunci cand vine vorba despre “un segment generos asa cum este cel reprezentat de SUV-uri”.

Samuelsson merge si mai departe si ne da cateva indicii pe care trebuie sa le luam in seama atunci cand vorbim despre posibile modele noi care ar urma sa apara in perioada urmatoare. Mai exact, Samuelsson vorbeste despre dezvoltarea unui SUV mai mare decat este XC90 sau despre dezvoltarea unui SUV mai mic decat XC40. Asadar, ne putem face o idee despre variantele la care se gandesc suedezii!

Declaratiile de acum vin dupa ce in urma cu cateva luni, acelasi Hakan Samuelsson declara ca pe viitor, in functie de dorintele publicului, am putea vedea un nou model dezvoltat in gama Volvo. Mai exact, Samuelsson se referea la un model de clasa mica, dezvoltat pe arhitectura CMA. Ramane asadar de vazut cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare si daca cei de la Volvo vor ajunge in cele din urma la concluzia ca este nevoie de noi modele in gama lor de SUV-uri!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter