Volvo Cars si Uber prezinta prima masina pregatita pentru deplasare autonoma

Volvo Uber Masina Autonoma

Volvo Cars si Uber au prezentat la mijlocul acestei saptamani un model dezvoltat impreuna in cadrul proiectului strategic dintre cele doua companii. Conform primelor informatii pe care le avem, este vorba despre un model care a fost dezvoltat astfel incat sa se poata conduce singur, fiind capabil de deplasare autonoma.

Proiectul strategic dintre cele doua companii a debutat in 2016, semnarea acestuia presupunand dezvoltarea mai multor concepte menite sa accelereze dezvoltarea deplasarii autonome. SUV-ul XC90 despre care vorbim acum este prima masina de productie care, dotata cu sistemul de deplasare autonoma al celor de la Uber, este capabila sa circule fara niciun fel de interventie a soferului.

Conform detaliilor pe care le stim pana la acest moment, modelul XC90 prezentat este echipat cu caracteristici importante de siguranta, care permit celor de la Uber sa isi instaleze cu usurinta propriul sistem de rulare autonoma. Spre exemplu, modelul in cauza include mai multe sisteme de back-up pentru functiile de franare si directie, dar si o functie de back-up aa bateriei.

In aceste conditii, in cazul in care unul dintre sistemele primare s-ar defecta, sistemele de back-up au fost proiectate in asa fel incat sa opreasca masina imediat. Mai mult decat atat, pe langa aceste sisteme de back-up despre care aminteam, masina mai este echipata si cu o serie de senzori, care sunt proiectati pentru sistemul de conducere autonoma pentru a manevra vehiculul in siguranta in mediul urban.

Hakan Samuelsson, presedinte si CEO al Volvo Cars, s-a declarat entuziasmat de punctul in care a ajuns colaborarea dintre cele doua parti, transmitand ca echipa suedeza “crede ca tehnologia de conducere autonoma va permite cresterea sigurantei, valoare pe care este fondata intreaga companie”. Samuelsson merge mai departe cu previziunile si spune ca “pana la jumatatea deceniului viitor, se anticipeaza ca o treime din vanzari sa fie asigurata de masinile complet autonome”. In cele din urma, Hakan Samuelsson mai noteaza si ca “acordul Volvo Cars cu Uber reliefeaza hotararea producatorului suedez de a fi furnizorul preferat al companiilor mondiale de ride-hailing”.

La fel de entuziasmat de acest proiect s-a declarat si Eric Meyhofer, CEO al Uber Advanced Technologies Group, care a transmis ca “aceasta colaborare stransa cu producatori auto precum Volvo este esentiala pentru construirea efectiva a unei flote autonome sigure si eficiente”. De asemenea, Meyhofer mai subliniaza si ca “impreuna cu tehnologia Uber de conducere autonoma, acest vehicul va fi un ingredient-cheie in gama de produse autonome a Uber”.

Sursa: Volvo

Newsletter

Whatsapp