Volvo anunta o versiune electrica pentru XC90

Suedezii de la Volvo au anuntat recent ca XC90 va beneficia de o versiune electrica, lansarea acestuia urmand sa fie organizata abia in anul 2022. Productia noilor modele urmeaza sa se faca in cadrul uzinei Volvo din Statele Unite.

Volvo anunta o versiune electrica pentru XC90

Electrificarea este din ce in ce mai importanta pentru marea majoritate a producatorilor auto, vanzarile din acest segment dovedindu-se a fi din ce in ce mai bune in ultima perioada. In plus, noile norme europene de emisii ii obliga pe producatorii auto sa dezvolte modele electrice pentru ca gama lor de modele sa nu atinga la nivel general limita impusa de la Bruxelles.

Oficialii constructorului suedez au anuntat recent ca vor dezvolta o versiune electrica pentru modelul Volvo XC90, aceasta urmand sa fie lansata insa abia peste mai bine de trei ani. Astfel, vom face cunostinta cu viitorul XC90 electric abia in anul 2022.

Conform primelor informatii in acest sens, productia acestei versiuni se va face in cadrul uzinei Volvo din statul american Carolina de Sud. Acesta va fi cel de-al doilea model electric din gama celor de la Volvo, primul urmand sa fie dezvoltat pe baza actualului XC40. Versiunea electrica a lui XC40 se bucura deja de un succes important desi productia ei nici nu a inceput inca, producatorul anuntand ca a primit deja mai multe mii de comenzi ferme.

Versiunea electrica a lui XC90 nu este insa singura surpriza pe care ne-o pregatesc cei de la Volvo, acest model urmand sa beneficieze in cele din urma din cate se pare si de alte versiuni.

Mai exact, viitorul XC90 va fi oferit si cu propulsie plug-in hybrid si micro hibrida. Insa, asa cum era de asteptat, unitatile diesel vor lipsi din oferta lui XC90, aceste unitati de motorizare devenind deja din ce in ce mai nepopulare si neatractive printre clientii de pe piata auto.

Asa cum spuneam, productia noului XC90 va fi mutata de cei de la Volvo din Suedia in Statele Unite, acolo unde producatorul suedez are un proiect in valoare de 600 de milioane de dolari pentru extinderea uzinei din Carolina de Sud. Suedezii isi propun sa infiinteze o noua linie de productie, dar si o fabrica de baterii pentru masinile electrice.

Bineinteles, aceste baterii electrice vor fi utilizate si pentru modelul XC90, care urmeaza sa fie dezvoltat tot in cadrul aceleiasi uzine. Mai multe informatii in acest sens vom afla insa in perioada urmatoare, pana in 2022 urmand sa se mai intample multe!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter