Vanzari in crestere pentru Volkswagen in prima jumatate a anului 2018

Articol scris de Adi S., in data de 20 Iulie 2018

Prima jumatate de an s-a dovedit a fi una foarte buna din punct de vedere al vanzarilor pentru cei de la Volkswagen. Germanii au anuntat ca nu mai putin de 3.12 milioane de automobile au ajuns in primele sase luni ale anului la clientii lor.

Comparand cu aceeasi perioada a anului trecut, putem observa ca cifra de vanzari este in crestere cu mai bine de 6 procente. Ceea ce chiar inseamna ceva, mai ales in contextul tuturor scandalurilor in care au fost implicati cei de la Volkswagen. Insa, se pare ca increderea clientilor este la fel de mare pentru modelele producatorului german.

Jurgen Stackmann, membru in conducerea producatorului german si responasabilul pe partea de vazari, a recunoscut in cadrul unei declaratii de presa ca prima jumatate a anului a fost una foarte buna pentru constructorul pe care il reprezinta.

Stackmann a tinut sa faca unele precizari regionale, care sunt destul de interesante si graitoare. Astfel, acesta ne-a vorbit despre cresterea cu aproape 20 de procente a vanzarilor din Brazilia, un aspect extrem de important si care trebuie mentionat. De asemenea, Stackmann a tinut sa ne arate ca in Germania, cele mai cautate cinci modele de pe piata provin numai de la Volkswagen.

Lasand aceste aspecte la o parte, Jurgen Stackmann nu a rezistat fara a spune ca a doua jumatate a anului se va dovedi a fi mult mai grea decat prima. Oficialul producatorului german spune ca productia va intarzia simtitor in perioada urmatoare, din cauza tranzitiei care trebuie facuta la standardele WLTP.

Cerintele WLTP s-au inasprit din ce in ce mai mult, iar toti producatorii au mari batai de cap in incercarea de a isi face modelele sa indeplineasca aceste noi cerinte. Standardele WLTP vor trebui respectate de toate automobilele de pe linia de productie, incepand cu 1 septembrie 2018. Asadar, nu mai este deloc mult pana atunci, iar alinierea la aceste standarde nu pare a fi deloc usoara.

Oficialii producatorului german au mai spus in urma cu ceva timp ca nu mai putin de 200.000 de autovehicule din toate brandurile vor fi produse cu intarziere din cauza acestor cerinte noi WLTP.

De asemenea, se vorbeste si despre o disparitie temporara a unor modele din gama, pana ce acestea vor indeplini noile cerinte care au fost trasate. Bineinteles, in acest sens vor exista si unele intreruperi de productie, pe care cei de la Volkswagen le-au anuntat deja in urma cu ceva timp intr-un comunicat intern.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: volkswagen, vanzari
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Desi nu multi le-au acordat credit inca de la primele aparitii, masinile electrice au reusit in cele din urma sa isi asigure un loc bine meritat pe piata. In contextul...
de - 17 Decembrie 2018
Desi sunt inca voci care nu sunt atat de incantate de aceasta noua era a electrificarii care pare ca a cuprins intreaga lume auto, iata ca “microbul” reuseste sa ajunga...
de - 17 Decembrie 2018
Tesla se pregateste la aceasta ora sa faca din Model 3 cel mai bine vandut model electric din Europa. Pentru asta este nevoie ca Tesla sa reuseasca sa livreze 3.000...
de - 17 Decembrie 2018
Masinile electric reprezinta deja la aceasta ora o certitudine, indiferent de opozitia pe care ar putea sa o arate unii pasionati auto ceva mai nostalgici. Daca acum cativa ani vorbeam...
de - 17 Decembrie 2018

Cele mai noi anunturi

4000.00 EUR - 17 Decembrie 2018
4200.00 EUR - 17 Decembrie 2018
5500.00 EUR - 16 Decembrie 2018
120.00 EUR - 15 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare