Volkswagen ar putea lansa un SUV electric pentru off-road

Volkswagen ia in calcul dezvoltarea unui model SUV cu propulsie electrica pentru teren accidentat, acesta urmand sa fie lansat pe piata in anul 2023.

Volkswagen ar putea lansa un SUV electric pentru off-road

Una dintre cele mai importante prioritati pe care si le-au setat germanii de la Volkswagen pentru perioada urmatoare se refera la extinderea accelerata a gamai de modele electrice dezvoltate sub brandul ID. Printre surprizele pe care ni le-ar pregati cei de la Volkswagen pentru anii urmatori se regaseste, din cate se pare, chiar si un SUV electric dedicat off-road-ului.

Informatia nu este inca una oficiala, aceasta nefiind confirmata de niciun reprezentant al constructorului german. Totusi, publicatia de specialitate Autocar sustine ca producatorul se gandeste din ce in ce mai serios la aceasta posibilitate.

Ba mai mult decat atat, se pare ca posibilitatea dezvoltarii unui astfel de model apare chiar si in documentele interne ale celor de la Volkswagen, acest model avand deja un nume de cod, si anume Ruggdzz. De asemenea, se pare ca lansarea unui astfel de model este prevazuta de cei de la Volkswagen pentru anul 2023. Chiar daca nu exista informatii certe in acest sens, cei de la Autocar sustin ca noul model ar urma sa aiba un montant C special construit dintr-un panou de sticla care il va face sa apara translucid.

Daca asta nu era de ajuns, jurnalistii britanici ne dau chiar si cateva informatii de ordin tehnic despre acest posibil viitor SUV electric dezvoltat de cei de la Volkswagen pentru teren accidentat.

Astfel, viitorul model ar urma sa beneficieze de aportul unui sistem de tractiune integrala prin intermediul a doua unitati de motorizare electrice, cate una montata pe fiecare punte. De asemenea, bolidul off-road ar urma sa beneficieze si de o garda la sol destul de generoasa.

Conform celor sustinute de publicatia britanica de specialitate, planurile celor de la Volkswagen de la aceasta ora sunt cat se poate de serioase si inaintate. Spre exemplu, mai aflam ca cei de la Volkswagen iau in calcul o lungime de 4.6 metri pentru acest posibil viitor electric de tip SUV.

Mai mult decat atat, se pare ca germanii se gandesc chiar si la versiune ceva mai lunga, care ar urma sa fie dedicata pietelor din China si de peste Ocean. Daca asta nu era de ajuns, in cazul in care modelul ar prinde viata in cele din urma, nu este ca Skoda si SEAT sa dezvolte niste versiuni proprii ale acestuia.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI SECOND HAND IN 2020
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter