Volkswagen vrea sa scoata din productie masinile diesel si pe benzina, incepand cu 2026

Modelele electrice de la Wolkswagen

Era motoarelor cu combustie interna este aproape de sa apuna, iar cei mai importanti producatori auto incearca sa anticipeze acest moment. Grupul Volkswagen chiar a anuntat ca intentioneaza sa scoata din productie modelele diesel sau pe benzina, incepand cu 2026.

Conform oficialilor Volkswagen, pentru a lasa in urma scandalul Dieselgate, compania din Wolfsburg este gata sa uite de modelele traditionale pe benzina si pe motorina. Este de asteptat ca acestea sa dispara din productie la sfarsitul următoare generatii de modele, adica dupa 2026.

Volkswagen dezvolta in acelasi timp conceptele ID si ID Buzz, care vor sta la baza tuturor viitoarelor modele ale companiei. Din "primul val de electrice", asa cum a fost denumit programul celor de la Volkswagen, vor rezulta 10 milioane de masini, sub stema celor patru companii din grup, Volkswagen, Skoda, Seat și Audi.

Colegii nostri lucreaza in prezent la ultima platforma pentru modelele care nu sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor. Vom elimina gradual motoarele cu ardere interna” a declarat Michael Jost, directorul de strategie al brandului Volkswagen, potrivit automarket.ro.

Volkswagen a pornit o adevarata cruciada pe piata automobilelor electrice. A anuntat ca trei fabrici din portofoliul companiei vor fi retehnologizate pentru productia de vehicule electrice. Este vorba despre uzinele de la Zwickau, Emden și Hanovra. De asemenea, nemtii si-au anuntat intentia de a inaugura o noua fabrica in Statele Unite ale Americii, dedicata exclusiv producerii de automobile propulsate electric.

Cel mai important pas făcut de cei de la Volkswagen în direcția trecerii întregii linii de producție pe segmentul electric a fost creșterea bugetului de investiții. Volkswagen ar urma sa cheltuie 44 de miliarde de euro pana in 2023, cu 10 miliarde mai mult decat anuntase in bugetul initial.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter